IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple új „BlastDoor” biztonsági rendszert alkalmaz az iMessage integritásának megerősítése érdekében

Még biztonságosabbá szeretnék tenni a sokak által használt üzenetküldési platformot a konkurensekkel szemben.

Amikor az iOS 14-et bejelentették, az iMessage is kapott néhány nagyszerű új funkciót, beleértve a csoportos beszélgetések további lehetőségeit, a válaszokat és más egyebeket is. Az iMessage-ben azonban van egy más fontos változás is, amelyet az Apple eddig nem említett. A vállalat új biztonsági rendszert vezetett be „BlastDoor” néven, amely alapvetően egy sandbox mód, amely megvédi az Üzenetek alkalmazást az iOS többi részétől.

Az iOS 14 új biztonsági funkcióját Samuel Groß, a Google Zero Projectjével dolgozó biztonsági kutató fedezte fel. Alapértelmezés szerint az összes iOS-alkalmazás működik már sandbox módban, de a BlastDoor extra védelmet ad az iMessage-hez.

Néhány hasznos újítás – Forrás: 9to5Mac

Feladata a bejövő üzenetek fogadása, és a tartalmuk feldolgozása egy biztonságos és elszigetelt környezetben, ahol az üzenetben elrejtett rosszindulatú kódok nem szabadulhatnak el, nem károsíthatják az alapul szolgáló operációs rendszert, és nem tudják megszerezni a felhasználói adatokat.

A biztonsági kutató szerint az iMessage a múltban több támadás célpontja is volt, mivel több szakértő szerint is az Apple üzenetküldő szolgáltatása „rosszul végzi a bejövő adatok megtisztítását”. Ezek lehetővé tették a hackerek számára, hogy átvegyék az iPhone irányítását azáltal, hogy csak szöveges üzenetet vagy fotót küldtek a készülékre.

Groß szerint az Apple végül úgy döntött, hogy meghallgatja a közösség visszajelzéseit az iMessage biztonságának javítása érdekében, aminek eredményeként az iOS 14 rendszerrel a BlastDoor is bevezetésre került.

Az iMessage biztonsági rendszerében bekövetkezett változásokról további részletek a Google hivatalos Project Zero blogjában találhatók.

Ti mit használtok a legtöbbet, mint üzenetküldő app?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó