IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövő májusra tolódott az Epic és az Apple pere

Még tovább húzódik a két cég balhéja, ugyanis nem sikerült első körben megegyezni.

Lassan már mi sem tudjuk követni az eseményeket, amik az Epic és Apple körül folynak. Na jó, igazából tudjuk követni, ugyanis Anikó nagyon szépen frissítgeti nekünk az összefoglaló cikket.

Szóval ott tartottunk, hogy Yvonne Gonzalez Rogers bírónő egyelőre az Apple-nek adott igazat a kérdésre, de úgy döntött, hogy esküdtszék elé viszi az ügyet. Viszont közben rájöttek, hogy nem lenne teljesen fair, ha 12 random ember döntene két ilyen hatalmas tech cég ügyében, így rendesen peres eljárásban folytatják a döntéshozást.

Jó kis balhé alakult ki, az tény – Forrás: Medium

A tárgyalás 2021. május 3-án lesz magyarr idő szerint este fél hatkor. Aki nagyon izgul, hogy mi lesz a dolog vége, vesse be a dátumot a naptárába. A bírónő szerint ugyanis ez a tárgyalás nagyon fontos lesz az ország trösztellenes szabályzatai meghatározása érdekében.

Annak már nem állok neki megint, hogy elmeséljem az egész balhé hogy kezdődött, mert aki már erre a címre kattintott, valószínűleg képben van az App Store-os 30%-os jutalékrendszerével. Viszont a legutóbbi alkalommal az Epicnek be kellett nyelnie, hogy ők hibáztak, amikor direkt megkerülték az Apple rendszerét.

Az Apple pedig még hajlandó is lenne elfelejteni ezt az egészet és visszaengedni az áruházba az Epicet, ha azok feladják a saját mikrofizetési rendszerüket. Az Epic inkább azon az úton jár, hogy publikusan hibáztatja az Apple-t, hogy rengeteg tini mobilos Fortnite nélkül maradt miattuk.

Szerintetek mi lesz a következő fél évben addig a Fortnite-al? Tényleg nem lehet majd mobilon játszani?

Forrás és borító: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó