IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az idei év legforróbb ajánlata lehet az Apple Watch SE

Sajnos szó szerint… Ugyanis az elmúlt napok során egyre több panaszos hang hallható az új Apple Watch SE melegedésével kapcsolatban, első sorban Dél-Koreában.

A tegnap napig hat olyan valóban azonosított, külön álló eset bukkant fel. A közös bennük, hogy mindegyik 40 mm-es Apple Watch SE. Akad köztük sima, cellularos és Nike modell is ezüst és asztroszürke színben egyaránt.

Forrás: Reddit

Az órák nemcsak annyira melegedek, hogy nyomot hagynak a tulajdonosok csuklóján, de a kijelző is elszíneződik a forrósodás helyén. Az egyik Reddit threadben az alábbiakat idézik:

A tulajdonos október 8-án kapta meg a terméket. Október 9-én éjjel a csuklóján az órával aludt. 10-én arra ébredt, hogy a csuklója nagyon forró. Gyorsan levette az órát, amikor meglátta, hogy a hő hatására teljesen bepirosodott a csuklója. Töltést nem mutatja, de a hang jól szól, ha az órát a Find my Watch funkcióval keresik. Az órát október 16-án újra cserélték.

Egyelőre még senki sem szedte szét érdemben az Apple Watch SE-t, az iFixitesek csak a 6-ost kapták szét. Így egyelőre nem teljesen tiszta, hogy mi okozza a problémát. Az előző szériás modellekből kiindulva, a hőfoltok helyén kb. a Taptic Engine lehet.

Forrás: Reddit

Az egyelőre nem tiszta, hogy miért korlátozódik – egyelőre – kizárólag Dél-Koreára a probléma. Ha tippelni kéne, akkor valami félre mehetett egy bizonyos gyártóhelyen, ahonnan aztán mentek a koreai szállítmányok. De még az is lehet, hogy a világ más pontjain bukkanak majd fel szintén melegedő órák.

Ha teljesen őszinte akarok lenni, ez egyre gyászosabb. Az egy dolog, hogy a szoftveres frissítések idén nem jöttek össze annyira. De, ha már hardveres gond is van…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó