IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iMac processzora a Marsra ment, miközben egy ausztrál férfi a felrobbant iPhone-ja miatt perel

A NASA legújabb marsjárója egy 1998-as iMac processzorával működik

A NASA vadonatúj Perseverance roverje a legfejlettebb gép, amely valaha landolt a Marson. De, ami a rovereket illeti, a “legmodernebb” szubjektív kifejezés. A Perseverance-t nem más, mint egy PowerPC 750, egymagos, 233 MHz-es processzor, mindössze 6 millió tranzisztorral hajtja meg. A processzor az eredeti, 1998-ból származó iMacben vált ismertté. Ugyanezt a processzort, a NASA már korábban használta a Curiosity felküldése során is.

Forrás: The Verge

Bemutatkozik a Microsoft Mesh

Az éves Ignite konferencián debütáló Microsoft Mesh egy Azure-alapú AR és VR platform, amely egy nap lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben együttműködjenek a projektekben “holoportation” használatával.

A platform lehetővé teszi továbbá a virtuális élmény megosztását vegyes valóságban, és eszközöket ad a fejlesztőknek a HoloLenses fejlesztések létrehozásához.

A Spotify lenyomhatja az Apple Podcastot

Piaci előrejelzés szerint a Spotify 2021 végéig megelőzi az Apple-t podcastek terén. 

A Spotify jelentős összegeket fektetett prémium és exkluzív podcastokba a gyors piaci növekedés érdekében. A folyamatos koronavírus-járvány meglovaglása és Joe Rogan podcastjának átvétele után már egyenes volt az út a sikerhez. Az eMarketer jelentése szerint 2021 végére a Spotify-on 28,2 millió felhasználó hallgathat podcastokat, szemben az Apple 28 milliójával.

Forrás: eMarketer

Felrobbant iPhone miatt perel egy ausztrál férfi

article thumbnail
Forrás: 7NEWS

Egy ausztrál férfi, akit kórházba juttatott a zsebében felrobbant iPhone X-e, most kártérítést kér az Apple-től. 2019-ben a melbourne-i tudós, Robert De Rose másodfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor alig egy éves iPhone X készüléke munka közben felrobbant a zsebében.

De Rose azt állította, hogy közvetlenül jelentette a problémát az Apple-nek, de nem kapott választ. Most kártérítési kereset benyújtását tervezi, és figyelmeztetni kívánja az többi iPhone tulajdonost a lehetséges veszélyre.

Forrás: 7NEWS

Itt vannak az Apple hallást célzó kutatásának első eredményei

Az Apple 2019 szeptemberében három kutatást indított, amelyek során az iPhone és Apple Watch segítségével többet tudhatnak meg a hallásunk egészségéről, a nők cikluskövetéséről és a mozgás jó közérzetre gyakorolt ​​hatásáról. Másfél évvel később az Apple közzétette az Apple Hearing Study során összegyűjtött új információkat.

Az Apple Hearing Study első legfontosabb felismerése, hogy minden negyedik résztvevő az ajánlottnál magasabb környezeti zajszintnek van kitéve. Az iPhone-ra telepíthető Research alkalmazás olyan kérdéseket is tartalmaz, melyek segítik a kutatókat tájékoztatásában a hallásunk általános egészségi állapotát illetően. Ezen adatok alapján az Apple megtudta, hogy a résztvevők csaknem fele hangos környezetben dolgozik vagy dolgozott.

Az Apple hangerő-szintű adatokat is begyűjt fülhallgatókból, beleértve az AirPodsokat is. Ezen információi alapján a tanulmány megállapította, hogy a résztvevők 10%-a az ajánlottnál magasabb hangerőn hallgat zenét fülhallgatóval.

Forrás: Apple

Borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó