IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Inteles Macekre is érkezik az Élő szöveg funkció

A macOS Monterey és az iOS 15 egyik éles újdonsága, hogy a Fotók alkalmazás automatikusan felismeri a képeken található szöveget, és lehetővé teszi, hogy interakcióba lépjünk vele. Ez azonban eredetileg csak az M1-es Macekre korlátozódott volna. Most a negyedik bétával a macOS Monterey lehetővé teszi az Élő szöveget az Inteles Macek számára.

A macOS Monterey 4. bétájának release note-jában kiemelték, hogy az izgalmas Universal Control funkció engedélyezve van, de aztán gyorsan visszavonták.

De egy figyelemre méltó kiegészítés, ahogy arról Rene Ritchie beszámolt, az Intel Macek hozzáférést kapnak a praktikus Live Text, vagyis Élő szöveg funkcióhoz, ami az első három bétában csak az Apple Siliconos gépekre korlátozódott.

A Live Text az iOS 15, az iPadOS 15 és a macOS 12 Monterey alatt is elérhető. Az Apple így írja le a funkciót:

A fotóidban rengeteg fontos információ van, az emlékezetes helyektől kezdve a meglátogatott helyeken át a kézzel írt családi receptekig. Az iOS 15 a készülék biztonságos intelligenciáját használja, hogy még többet fedezz fel a fotóidban, gyorsan megtaláld, amit keresel, és újra átéld a különleges pillanatokat.

Mivel a Macek nem használnak valós idejű kamerával működő Live Textet, mint az iPhone és az iPad, Rene szerint az Apple mégiscsak el tudta hozni a funkciót az Intel Macekre.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó