IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPad mini mellett a iMac is változhat ősszel

Egy év eleji jelentés szerint az Apple egy újratervezett iPad mini fejlesztésén dolgozik, amely nem tartalmaz Home gombot és vékonyabb kávával operál. A Bloomberg most arról számol be, hogy az újratervezett iPad mini továbbra is az idén ősszel történő megjelenés útján lehet, miközben az Apple folytatja a munkát egy nagyobb iMacen is, amelynek belsejében Apple Silicon található.

Power On hírlevelének legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa arról számol be, hogy az új iPad mini minden bizonnyal idén ősszel jelenik meg. Gurman szerint a dizájn a legújabb iPad Airhez lesz hasonló, a legújabb processzorral a belsejében. Az iPad mini „kilencéves történetének legnagyobb újratervezéseként” jellemzi.

Az Apple legutóbb 2019-ben frissítette az iPad minit, amely egy gyorsabb A12 Bionic processzort, valamint egyéb fejlesztéseket és Apple Pencil támogatást hozott. Ming-Chi Kuo 2020 májusában arról számolt be, hogy az Apple 2021 első felében egy 8,5 és 9 hüvelyk közötti iPad minit fog kiadni. Ez nem valósult meg, de úgy tűnik, hogy az újratervezett iPad mini helyette idén ősszel érkezik.

Forrás: MacRumors

Gurman azt is jelzi hírlevelében, hogy az Apple folytatja egy nagyobb képernyős iMac fejlesztését, amelyet az Apple Silicon hajt. A “nagyobb, újratervezett iMac, amely az Intel 27 hüvelykes modelljeit váltaná le, úton van” Gurman szerint, és képernyőméret-növekedéssel érkezhet. A gépet valószínűleg M1X vagy M2X processzor fogja hajtani, de további részletek még nem ismertek.

Májusban a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple szüneteltette a nagyobb képernyős Apple Silicon iMac munkálatait, hogy a 24 hüvelykes M1 iMac szállítására koncentrálhasson. Pedig sok iMac-felhasználó várja a nagyobb képernyős, következő generációs Apple Silicon belsővel rendelkező modellt, mielőtt frissítene.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó