IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone 12s váltja az iPhone 11-et?

Ugyan még az idei iPhone-okat sem mutatták be, egy szivárogtató már a 2021-es termékpalettát is ismerni véli. A Twitteren közzétett értesülései szerint a következő S-modell nem ráncfelvarrás, hanem jóárasított opció lehet.

Beköszöntött az ősz, ami nem csak a nyár szerelmeseinek szomorú hír, hanem azoknak is, akiknek tele van a hócipőjük az iPhone pletykákkal. Az Apple-univerzumban ugyanis már 2010 óta a szeptember a Nagy Mobilos Bejelentés hónapja, a közelgő esemény előtt pedig idén is sűrűsödnek a spekulációk. Aki viszont igazán nagyot akar gurítani, az nem is a hamarosan érkező iPhone 12-ről pletykál, hanem egyből a 2021-es évre szegezi a tekintetét. Így tett a Komiya nevű szivárogtató is, aki talán ezzel próbál berobbanni a leghíresebb almás informátorok közé.

Exkluzív információit a Twitteren osztotta meg, a poszt valójában egy kommentár nélküli lista arról, hogy miként fest majd az Apple mobilos termékpalettája a következő egy évben. Komiya szerint az ősszel eltűnik a kínálatból az iPhone 11 Pro és a 11 Pro Max is, helyüket a 12 és a 12 Pro nevű modellek veszik át. Ez eddig nem túl merész tipp, ami viszont érdekesebb, az a 2021 második negyedévétől érvényes felhozatal: ezen a listán a XR helyett az iPhone 11, annak helyén pedig egy iPhone 12s nevű változat szerepel.

A poszt még napokkal ezelőtt jelent meg, de nem igazán szántotta fel a médiát, leginkább azért, mert első blikkre nem tűnik valószínűnek ez a felállás. Az Apple ugyanis eddig egészen másra használta az S-bővítényt: a 3GS óta ezek voltak a nagyobb átalakulást hozó generációk ráncfelvarrott változatai. Legutóbb a 2017-es iPhone X kapott S-verziót a 2018-as Xs és a Xs Max képében. Komiya spekulációi alapján viszont ezúttal egy olcsóbb, kompromisszumos modellen köszönne vissza az S betű néhány hónappal a generációváltás után, alternatívaként pedig megmaradna mellé a kedvezőbb áron kínált iPhone 11.

Az első S-modell a 2009 nyarán piacra dobott iPhone 3GS volt.

A nem túl nagy valószínűség ellenére persze nincs kizárva, hogy végül mégis így alakul a választék, hiszen az Apple már évek óta rugalmasan viszonyul a korábban kialakított sormintákhoz. Az iPhone 7 frissítése például iPhone 8 néven érkezett, s ha minden igaz, akkor idén sem iPhone 11s, hanem iPhone 12 néven kapjuk az aktuális modelleket. Amennyiben jövő tavasszal valóban érkezik az iPhone 12s, akkor  ez lehet akár a hónapok óta pletykált 4G-s, LCD kijelzővel szerelt almás telefon is. Ennek a híre még júniusban röppent fel, az Omega LEAKS szellőztette meg szintén a Twitteren, méghozzá 550 dolláros árcédulával.

Biztos források híján a 2021-et feszegető, igencsak korai “értesülések” legfontosabb tanulsága egyelőre az,  hogy többen is számítanak egy tavasszal érkező új iPhone-ra. Magyarul a pletykáktól viszolygók kössék fel a gatyát, mert a jelek szerint az ősz után sem lesz hiány jóslatokból…

Borítókép: Javier Esteban, Unsplash.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó