IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Xiaomival távirányítós autót csinálhatsz az igazidból

A Xiaomi látványos reklámvideóval promotálja az 5G technológia adta lehetőségeket, miután a Mi 10 Ultra piacra került.

A Xiaomi múlt hónapban dobta piacra a Mi 10 Ultrát, ami elképesztően jó visszhangot kapott a tesztelők körében. A GSMArena konkrétan úgy fogalmazott, hogy ez a legjobb telefon, amit ilyen árkategóriában csak kaphatunk, amin azért csodálkozunk, hiszen majdnem 250 000 Ft-ról beszélünk. A mobilnak azonban elvileg verhetetlen kamerája van, és a tárhellyel sem spóroltak benne, a legkisebb is 128 GB-tal érkezett. 8 GB RAM van az alapmodellben, 12 GB a középsőkben, 16 GB RAM pedig az 512 GB-os verzióban.

A legszomorúbb dolog egyébként, hogy hiába ekkora siker a telefon, csak Kínában dobták piacra. Nem tudni, hogy pontosan miért, amikor a Xiaomi pont, hogy profitálhatna a Huawei globális drámájából, hisz a két márka célcsoportja elég közel áll egymáshoz.

Az viszont biztos, hogy a kínaiaknak elég jó érzékük van a reklámokhoz, ugyanis egy elég jó módot találtak arra, hogy felhívják az emberek figyelmét az 5G gyorsaságára. Az új technológia, ami természetesen a Mi Ultra 10-be is bekerült, teljesen akadásmentesen képes működni. És mi sem lehet a demonstrálásra jobb lehetőség, mint autókkal versenypályán bemutatni azt.

A Xiaomi szerint ugyanis nincs 1 milliszekundum sem a laggolási idő. És hogy bizonyítsák egy filmekben használt technológiával vezettek a versenypályán egy autót úgy, hogy a sofőr 3000 kilométerrel odébb volt.

A videó bizonyítja, hogy ilyen nagy távból is mennyire megbízhatóan működik az 5G technológia. Persze a végén úgy tűnik, hogy nyert a „távirányított” autó, de ez csupán egy ügyes marketingfogásnak tűnik, a való életben nincs az az isten, hogy valaki telefonról jobbat megy, mint egy autóversenyző.

Szerinted tényleg ennyire megbízható az 5G, vagy csak egy ügyes reklámfogás?

Forrás: GSMArena
Borító: Xiaomilife

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó