IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az őszi bejelentések fele októberre tolódhat

Miközben a közelgő szeptemberi eseményre várunk, a pletykák máris arról szólnak, hogy az Apple egy októberi eseményre készül. Ezúttal a vállalat az új iPadekre, Macekre és a közelgő operációs rendszereikre: az iPadOS 16-ra és a macOS Venturára fog összpontosítani. Íme, amit eddig tudunk.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Apple az új iPad Prón és a 10. generációs iPaden dolgozik. Nem csak ezen, de a vállalat egy maroknyi új Macet is előkészít a 2022-es megjelenésre. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman a Power On hírlevelében is adott némi ízelítőt abból, hogy szerinte mit fog bemutatni az Apple pár hónap múlva.

Hírlevélében Gurman azt írja, hogy egy megújult iPad Prót várna M2 processzorral. A két változat, a 11 hüvelykes, LCD-kijelzős és a 12,9 hüvelykes, miniLED technológiával ellátott iPad Pro esetében az Apple azt tervezi, hogy ezekre a táblagépekre is elhozza a MagSafe csatlakozást.

Forrás: 9to5Mac

Emellett a jobb akkumulátor, hosszabb üzemidő és új kiegészítők is benne lehetnek a pakilban ezen termék esetén. Ahogyan az iPhone 14 lesz az Apple szeptemberi eseményének sztárja, úgy ezen a pletykák szerint októberi eseményen minden szem az új iPad Próra szegeződik majd.

Az Apple már dolgozik az olcsóbb iPad jelentősebb frissítésein. Az is kiderült, hogy az új, 10. generációs iPad (kódnevén J272) Lightning helyett USB-C porttal fog rendelkezni. Ez azt jelenti, hogy az Apple végre azt tervezi, hogy az USB-C-t a teljes iPad termékcsaládba bevezeti.

Az USB-C-vel a belépő szintű iPad-felhasználók is könnyedén csatlakoztathatják majd a készüléket modernebb külső kijelzőkhöz, például az Apple Studio Display-hez. Ráadásul már arról is szólt a fáma, hogy az új belépőszintű iPad az iPad Air kijelzőjével megegyező felbontású Retina kijelzővel fog rendelkezni. Várhatóan a kijelző mérete némileg megnő, 10,5 vagy akár 10,9 hüvelykre is hízhat. A modernebb kijelzős specifikációk, mint például a DCI-P3 széles színskála és a nagyobb fényerő azonban továbbra is a drágább iPadek exkluzivitása marad.

Gurman szintén megerősíti, hogy ez a tablet az A14 Bionic chipet fogja tartalmazni. Ráadásul egy októberi esemény tökéletes alkalom lehet az Apple számára ennek a tabletnek a bemutatására.

Az Apple már dolgozik a Mac mini, a Mac Pro és a MacBook Pro M2-alapú változatain, így úgy gondolom, hogy nagyjából két hónap múlva valószínűleg legalább egy pár ilyen gépet láthatunk majd.
Mark Gurman

Az ezekről a számítógépekről szóló pletykák nem újak. Maga az Apple már bejelentette, hogy dolgozik egy új Mac Prón. A Bloomberg szerint 2022 őszén és 2023 tavaszán jelenthetik be a következő generációs 14 és 16 hüvelykes MacBook Prókat M2 Pro és M2 Max processzorokkal.

Forrás: 9to5Mac

Végül, de nem utolsósorban, legalább egy éve várható egy második generációs Apple Siliconos Mac mini. Mivel az Apple nemrég mutatta be a Mac Studiót, nem világos, hogy milyen processzorral rendelkezne az új Mac mini – csak az M2 vagy egy erősebb változat is játszhat?

Míg az iOS 16, a watchOS 9 és a tvOS 16 megjelenése néhány nappal az Apple szeptemberi eseménye után várható, addig a vállalat az iPadOS 16 és a macOS Ventura elérhetőségét minden felhasználó számára októberre, nagy valószínűséggel a mostani pletykált esemény utánra időzítheti.

Az iPadOS 16 és a macOS Ventura számos közös funkcióval rendelkezik, ezek közül a legfontosabb a Stage Manager. Ennek a funkciónak a segítségével:

  • Átméretezhető ablakok: Átméretezheted az ablakokat, hogy a feladatodnak megfelelő méretűek legyenek.
  • Középpontba állítani az alkalmazást: Koncentrálj arra az alkalmazásra, amellyel éppen dolgozol, anélkül, hogy teljes képernyőre váltanál.
  • Gyors hozzáférés az ablakokhoz és alkalmazásokhoz: Az éppen futó alkalmazások ablakai kiemelkedően középen jelennek meg, a többi alkalmazás pedig a bal oldalon a legutóbbi használat sorrendjében rendeződik.
  • Átfedő ablakok: Egy nézetben különböző méretű, egymást átfedő ablakok hozhatók létre, így te irányíthatod az ideális munkaterület elrendezését.
  • Alkalmazások csoportosítása: Húzd be az ablakokat oldalról, vagy nyisd meg az alkalmazásokat a Dockból, hogy olyan alkalmazáscsoportokat hozz létre, amelyekhez mindig visszatérhetsz.

Egyelőre nem világosak a részletek arról, hogy az Apple mikor tartja októberi eseményét. Azonban gondoskodunk róla, hogy képben lehess, amint közel kerülünk az eseményhez, vagy ha többet hallunk arról, hogy mit mutathat be az Apple ezen a Keynote-on.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó