IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az új M1-es iPad Pro még a MacBook Prókat is lenyomja

Az első M1-es iPad Pro rendelések várhatóan még ebben a hónapban megérkeznek a vásárlókhoz. Az Apple legújabb táblagépének korai benchmark eredményei a Geekbenchen jelentek meg, és az eredmények alátámasztják az Apple állításait, miszerint az új iPad Pro akár 50%-kal gyorsabb, mint elődei.

Amint azt először a MacRumors szúrta ki, a Geekbench 5 korai eredményei azt mutatják, hogy az ötödik generációs M1-es processzorral szerelt iPad Pro körülbelül 1700-as egymagos és 7200-as többmagos eredményt ér el. Az összehasonlítás kedvéért: a 2020-as iPad Pro, amelyet A12Z processzor hajt, 1 100-as és 4 656-os pontszámot ér el az egy- és többmagos benchmarkokban.

Forrás: Apple

Itt láthatók más Apple-termékek átlagos többmagos eredményei:

Jól látható, hogy az M1 iPad Pro teljesítménye megegyezik az M1-alapú Macekével, és jelentősen jobb, mint az A12Z-vel szerelt iPad Próé, amelyet most vált a készülék. Még a 16 hüvelykes MacBook Pro csúcsmodelljét is felülmúlja, és csak az iMac és a Mac Pro egyes konfigurációi tudnak jobbak lenni nála.

Érdemes szem előtt tartani, hogy bár ezek a benchmark eredmények lenyűgözőek, az ilyen eredmények ritkán mondanak el mindent. Mivel az első iPad Pro rendelések május 21 után érkeznek meg a vásárlókhoz, várhatóan valamikor a jövő héten jelennek meg az első valós értékelések. Jon Prosser május 19-ét jelzett előre.

Forrás: Apple

A természetes kérdés most az, hogy az iPadOS hogyan tudja kihasználni az M1 processzorban rejlő erőt. Bár jelenleg minden bizonnyal vannak videó és fotós felhasználási lehetőségeik, lehetséges, hogy az Apple a jövő hónapban a WWDC-n még többet ad az iPad Pro élményhez.

Az eddigi pletykák szerint az iPadOS 15 először tartalmaz majd drámai változásokat az iPad kezdőképernyőjén. Erre azután kerül sor, hogy az iPhone tavaly az iOS 14-gyel megkapta a kezdőképernyő widgetjeit, az iPad widgetjei azonban csak az oldalsávra korlátozódnak, és nem lehet közöttük alkalmazásikonokat elhelyezni.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó