IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Brutálisan beerősített a Xiaomi Nyugat-Európában

Ugyan néhány vállalat még egész jó első hónapokat ért el, a világjárvány rendesen odavert az okostelefonok értékesítésének 2020 első negyedévében, a másodikban pedig még rosszabb eredményekre számíthatunk.

A globális karantén természetesen jelentősen visszafogja a fogyasztásunk, de ha az előző negyedév számaira tekintünk, egy brand mégis kifejezetten nagy előrelépésnek örülhet: a Xiaomi. Ha egész Nyugat-Európát nézzük, a vállalat ugyan még csak 10%-os részesedéssel bír az eladott készülékek tekintetében, azonban éves szinten 79%-os növekedést értek el ezen a piacon, ami több mint irigylésre méltó.

Top okostelefon-értékesítő vállalatok Nyugat-Európában 2020 első negyedévében – Forrás: Canalys

A Xiaomi okostelefonjai negyedik helyre érkeztek meg összesítésben a Samsung, Apple, Huawei hármasa után, akik mind kisebb-nagyobb hátraarcot vágtak. A Huawei értékesítése a tavalyi év ugyanezen időszakához mérten 40%-ot zuhantak, de az Apple is 8%-os bukóban van.

Részesedés tekintetében pedig nem sok hiányzik a Xiaominak, hogy átvegye a 3. pozíciót a Huaweitől. Ha ilyen ütemben terjeszkednek még recesszió idején is, akkor azt a 18%-ot nem lesz nehéz felülmúlni.

A legkiugróbb adatokat egyébként Spanyolországban sikerült összegyűjteni. Ott növekedésben toronymagasan vezet az OPPO, a maga 1024%-os plusszával a tavalyi év ugyanezen negyedévéhez mérten. Ez jelen esetben mondjuk az alacsony bázisnak köszönhető:  még így is csak 3%-os piaci részesedést tudtak kikönyökölni maguknak. A élmezőnyben viszont egészen egyenletes a verseny: a Xiaomi 28, a Huawei 24, a Samsung pedig 22%-án osztozik a piacnak, tőlük egy kicsit lemaradva 12%-kal tartja magát az Apple.

Top okostelefon-értékesítő vállalatok Spanyolországban 2020 első negyedévében – Forrás: Canalys

A Xiaomi egyébként itt is nagyot villantott: nem csak a legnagyobb szeletet hasítja ki az értékesítéskből, de 46%-os növekedést is sikerült produkálniuk a többiek visszaesése ellenére.

Valami “bűzlik” Nyugat-Európában, mert ugyanezen időszakban Olaszországban 3. helyen vannak és 306%-os növekedést hoztak össze, míg Franciaországban a 4. pozíciót foglalják el és 83%-ot nőttek.

A Xiaomi lenne az új Huawei népszerűség tekintetében?

Forrás: Canalys

Borítókép: Xiaomist

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó