IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csak 12 W-tal töltheti az iPhone 12 minit a MagSafe töltő

Egy nem régiben feltöltött support dokumentumban ott áll feketén-fehéren, hogy iPhone 12 mini esetében a MagSafe töltő teljesítménye 12 W-ra korlátozódik, míg az iPhone 12 esetében eléri a 15 W-ot. 

Az Apple szerint az iPhone 12 mini ezt a 12 W-ot 9 V/2,03 A vagy annál magasabb felszültséget elbíró USB-C-s adapterrel tudja elérni. A támogatási dokumentum azonban megjegyzi, hogy az iPhone 12 bármelyik modelljéhez a leadott energia mennyisége különféle tényezőktől is függ, ilyen például a hőmérsékletet és a rendszer aktivitása.

Forrás: MacRumors

Más iPhone 12 modellek esetében a 15 W-os csúcsteljesítmény az Apple szerint 9 V/2,22 A, 9 V/2,56 A vagy annál nagyobb USB-C adapterrel érhető el.

A dokumentumba azt is felvésték, hogy ha bármilyen Lightning kiegészítő, pl. egy EarPods csatlakozik a készülékhez, a töltés azonnal lekorlátozódik 7,5 W-ra. 

Az Apple szerint mielőtt a készülékünket a MagSafe töltőre helyeznénk, azt először áramforráshoz kell csatlakoztatni, hogy ellenőrizhesse magában teljesül-e minden feltétel a maximális teljesítmény leadásához. Ha iPhone-nal együtt dugjuk be a töltőt, ez nem tud végbe menni. 

Forrás: MacRumors

Egyrészt szuper, hogy ennyi minden kiderül a töltő használatáról. Más gyártóknál valahogy sosem hallani arról, „hogyan kell a töltőt használni”. Más részt – lehet csak számomra –, de roppant groteszk, hogy 2-3 W-nyi töltés különbségeknek kell ekkora feneket keríteni, mikor mások töltői esetében 60-80-120 W-ról beszélhetünk. 

Lehet a közepesen lassú töltéstől lesznek örökéletűek az iPhone-ok?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó