IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csak Apple Watchcsal lesz elérhető az Apple Fitness+

Egy interjúból derült ki, hogy az almás edzések használatához bizony elengedhetetlen lesz az okosóra.

A cupertinóiak még szeptemberben jelentették be, hogy új szolgáltatással bővítik repertoárjukat az otthoni edzéseket kínáló Fitness+ képében, tegnap pedig sajtóközleményben szolgáltak újabb részletekkel. A platform december 14-én indul, kezdésként 10 edzéstípussal, melyek között nagy intenzitású intervallumos izzasztást ugyanúgy találunk, mint futópadozást, kerékpározást, vagy éppen táncot és jógát. A 9,99 dolláros havidíjért a felhasználók maguk választhatják ki az edzőt, a gyakorlat idejét és még a zenét is.

A jelek szerint viszont sajnos nem ugorhat fel bárki a kalóriaégetős vonatra, mivel Jay Blahnik, az Apple fitnesz technológiákért felelős igazgatója a WSJ Magazine-nak úgy nyilatkozott, hogy a Fitness+ kizárólag Apple Watch tulajdonosoknak szól. Blahnik szerint az óra mérései ösztönzőként hatva szerves részét képezik a programnak:

A mérés motiváció. A mérőszámok reagálnak az edző szavaira és arra, amit csinálsz. Úgy gondoljuk, hogy ez sokkal jobban bevonja az embert, mint a bárhol máshol elérhető tartalmak követése.

Az interjúból az is kiderült, hogy a szolgáltatást nem a COVID miatt találták ki, valójában már 5 éve dolgoznak rajta a cupertinóiak. A platformot 21 edzővel indítják el, akik hosszadalmas kiválasztási folyamat eredményeként kerültek a csapatba. Blahnik szavai szerint a legjobb trénerek felkutatásáért még a legkeményebb tornatermekbe is ellátogattak.

A vezető arról is beszélt, hogy igyekeztek minden felhasználóra gondolni a platform tervezésekor. Kezdőknek és profiknak egyaránt készültek edzésekkel, melyek középpontjában a zene áll. Nagy hangsúlyt helyeztek arra is, hogy minél könnyebb legyen új gyakorlatot találni, elkerülve azt a bosszantó jelenséget, amikor az ember 20 percig keresgél egy 20 perces edzés miatt.

Forrás: Apple

Ennek érdekében egy „Próbálj valami újat” nevű funkcióval álltak elő, ami személyre szabott ajánlatokkal bombázza az előfizetőket az addigi tevékenységük alapján. Akik például hajlamosabbak leragadni az olyan lineáris edzéseknél, mint a futás és a biciklizés, azoknak intervallumos gyakorlatokat, vagy éppen jógát fog javasolni, szándékosan kizökkentve az embert a megszokott rutinjából.

Az Apple Fitness+ első körben csak az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Új-Zélandon startol el. Arról egyelőre semmit sem tudunk, hogy hazánkban mikor próbálhatjuk ki.

Te vevő lennél az almás edzésekre?

Forrás: 9to5Mac, MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó