IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csökken az iPhone-ok iránti kereslet?

Az Apple tájékoztatta néhány alkatrész-beszállítóját, hogy az iPhone 13 modellek iránti kereslet lassul az ünnepek előtt – írja a Bloomberg. A gyengülő keresletről szóló jelentések akkor érkeztek, amikor az iPhone 13 és 13 Pro modellek szállítási becslései javulni kezdtek, és a készülékek még karácsony előtt kiszállításra kerülhetnek.

Az Apple októberben 2021-ben közel 10 millió darabbal is csökkentette az iPhone 13 gyártását az iparági szintű chiphiány miatt. Az Apple 90 millió iPhone 13-as modell gyártását tervezte 2021-ben, de a Broadcom és a Texas Instruments nem tudott elegendő alkatrészt szállítani.

Forrás: Apple

A Bloomberg szerint az Apple célja az volt, hogy 2022-ben pótolja a hiányt, amikor javul a kínálat, de az Apple most arról tájékoztatta a beszállítókat, hogy lehet, hogy végül nem kapja meg a szükséges megrendeléseket a vevőktől.

Az Apple októberi negyedik negyedéves eredménybeszámolója során Tim Cook, az Apple vezérigazgatója elmondta, hogy az iPhone-ok, iPadek és Macek ellátási nehézségei már eddig is mintegy 6 milliárd dollárjába kerültek az Apple-nek, és az ellátási problémák decemberben is folytatódni fognak.

A megjelenéskor az elérhető iPhone 13 és iPhone 13 Pro modellek gyorsan elfogytak, és a megjelenést követő jó egy hónapig hosszú átfutási idővel kellett számolni a szállításoknál. Cook a telefonbeszélgetés során elmondta, hogy az Apple lázasan dolgozik az iPhone 13 készletek növelésén, és úgy tűnik, hogy az ellátási lánc mostanra felzárkózik a kereslethez.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó