IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Míg a Google Pixel ingyen is életet ment, az Apple Music örökké fizetős marad

Már a Samsung is lassítja a telefonokat

Néhány nappal ezelőtt a Samsung csendben élesített egy új modult a Galaxy Labs alkalmazásban. A Thermal Guardian névre keresztelt lehetőség korlátozott irányítást biztosít a telefon processzorának lefojtása felett. Lehetővé teszi a CPU teljesítményének kismértékű növelését magasabb hőmérséklet árán, illetve le is lehet fojtani a teljesítményt a celsiusok javára.

A Samsung azért nem ad teljesen szabad kezet teljesen az állítgatásban. Akik egyből megörültek, hogy innentől meg lehet hajtani a telefont, mint Singer a varrógépet, tévednek. A CPU hőmérsékletét csak két fokkal lehet módosítani manuálisan mindkét irányba. De idősebb készüléknél ez is számít. 

Forrás: Galaxy Store

Tim Cook is megemlékezett Steve Jobs 66. születésnapjáról

Ünnepeljük Steve-et, ez lenne a 66. születésnapja. Különösen ebben az évben, amikor annyira sok mindent választ el egymástól, a technológia mégis határtalan módon hozott össze. Ez a tanúbizonysága Steve életének és hagyatékának, melyek továbbra is inspirálnak minden nap.

7000 mAh-s aksival ellátott készülékkel támad a Samsung

A Samsung Galaxy F62-t, melyet valamivel több mint egy hete jelentettek be Indiában, most a nemzetközi piac felé tart M62 néven.

A 7000 mAh-s monstrum akkumulátor mellett a készülék valószínűleg ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik, mint a Galaxy F62. Így 6,7”-es, 1080 x 2400 (FHD+) felbontású AMOLED képernyőt várhatunk, valamint Exynos 9825 processzort, legalább 6 GB RAM-mal és 128 GB bővíthető tárhellyel kiegészítve. A hátlapon négykamerás rendszer figyelhet 64 MP-es főegységgel, 12 MP-es ultraszéles modullal, 5 MP-es makrokamerával, 5 MP-es mélységérzékelővel, az előlapon pedig egy 32 MP-s szelfikamera foglalhat helyet.

A telefon valószínűleg a 25 W-os gyors töltést is támogatja. Az F62-hez hasonlóan látszólag dual SIM lehetőséggel, oldalra szerelt ujjlenyomat olvasóval és jack csatlakozóval is rendelkezik. A készülék állítólag Android 11-et fog futtatni, One UI 3.1-gyel.

Forrás: Lazada

Nagy változás jöhet a Final Cut Próban

Forrás: Apple Newsroom

Egy új Apple védjegybejelentés azt jelzi, hogy a vállalat tervezhetia Final Cut Pro videoszerkesztő szoftvert fizetőssé tételét macOS-en.

A módosítások alapján úgy tűnik, az Apple éppen most fekteti le az előfizetéses szolgáltatás alapjait a Final Cut Pro számára. A szoftver jelenleg 299,99 dolláros (99 990 Ft-os) áron vásárolható meg, egyszeri fizetés mellett az App Store-ból. A fejlesztés egyértelműen jelzi, hogy az Apple esetleg ennek megváltoztatását tervezi. 

Forrás: Patently Apple

Életet mentett egy Google Pixel készülék

A Google több esetben a inkább növeli a készülékek értékét szoftveresen, speciális funkciók révén, mint hardveresen. A Pixel telefonok egyik legérdekesebb funkciója az autós ütközés-észlelés, ami jelene esetben életet mentett.

Egy Chuck Walker nevű Reddit-felhasználó közzétette az ütközés-észleléssel kapcsolatos tapasztalatait, bár valójában nem is autóbaleset érte. Walker november végén szenvedett balesetet Missouriban lévő ingatlanban egy Bobcattel. A nehézgép legurult egy párkányról, és egy kis szakadékba zuhant fejjel lefelé. Walker pedig megsérült és beragadt a Bobcat belsejébe, szabadulni sem tudott. Hét bordája és négy csigolyája bánta a manővert.

Szerencsére a Pixel 4 XL készüléke az ütközés-érzékeléssel segített. Annak ellenére, hogy a telefon a baleset során kiesett a zsebéből, az esés elegendő volt az ütközés-ézékelés aktiválásához, és mivel a felhasználó az esést követően eszméletlen volt, a telefon kapcsolatba lépett a 911-gyel. Amikor Walker magához tért egyből segítségért kiáltott, de a Bluetooth fülhallgatóján keresztül már hallotta is, hogy a diszpécser csatlakozik és beszél hozzá. A gyors segítségnek hála, a férfi néhány hét lábadozással meg is úszta a balesetet. 

Forrás: Reddit

Június 11-én rajtol a Marvel Loki sorozata

A rajongók kedvenc csínytevője, Loki június 11-én debütál a Disney+ -on. A régóta várt Loki sorozat a Bosszúállók: Végjáték eseményei idején játszódik, természetesen Tom Hiddlestonnal a főszerepben, és még Owen Wilson is bekerült a sorozatba.

A történések középpontjában Loki egy alternatív változata áll, a történet pedig abban az időszakban játszódik, amikor a Bosszúállók éppen az idővel manipulálnak, hogy megmentsék a Föld lakosságának elpusztult felét. Ez azért lényeges, mert a fő szál szerint a karaktert Thanos már megölte a Bosszúállók: Végtelen háború első néhány percében.

Forrás: Marvel Studios

50 milliárdos bevételt hozhat 2030-ra a most még nem is létező Apple Car

Bár úgy tűnik, a piaci status quót nem boríthatja fel helyből megjelenésével az Apple titokzatos autós projektje, ettől függetlenül Harsh Kumar, a Piper Sandler elemzője szerint az eszköz komoly bevételi forrás lehet a vállalat számára, és 2030-ra már akár 50 milliárd dollárt is termelhet. 

A legutóbbi jelentésekre hivatkozva Kumar rámutat, hogy az Apple 2024-ben 100 000 jármű gyártását célozhatja meg. Ennek alapján a vállalt mintegy 5 milliárd dolláros bevételt termelhet a piac alig kevesebb, mint 0,1%-át lefedve. Ha 2030-ra elérik az 1 %-os piaci részesedést, az már 50 milliárd dollárt jelenthet.

Forrás: AppleInsider

Sosem lesz ingyenes az Apple Music

Forrás: Apple

Az Apple zenei kiadójának vezetője, Elena Segal megerősítette azt, ami már korábban is nagyon valószínűnek látszott: soha nem lesz ingyenes az Apple Music.

Segal egy brit kormánymeghallgatáson nyilatkozott a zenei streaming gazdasági hátteréről, annak kapcsán, hogy a művészek eléggé megfizetettek-e. Egy részről nem lenne túl gazdaságos az ingyenes modell, ráadásul az Apple alapvetően ellenzi a hirdetésekkel tarkított szolgáltatásokat. Más részről a jelenlegi rendszerben arányosan működik az elosztás, aki viszi a straming x %-át, x %-nyi jogdíjat kap.

Egy újabb, felhasználó-centrikusabb modellben minden előfizető után arányosan csengenének a jogdíjak azoknak, akiket hallgat. De ez még a jövő zenéje…

Forrás: Musically

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó