IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az idei Maces felhozatalban visszaköszönhet a klasszikus iMac G3 és G4 is

A mostanában magáról egészen keveset hallató Jon Prosser egy egészen szexi szivárogtatással állt elő. Információi szerint az idei iMac modellek színválasztékában visszaköszönhetnek a negyedik generációs iPad Air színei.

A FrontPageTech YouTube-csatorna új videójában Prosser kifejtette, hogy az idei iMacek ezüst, asztroszürke, zöld, égkék és rozéarany színben érkeznek majd.

Beszélt arról, hogyan nézhetnek ki az új színverziók az újratervezett ‌iMacen, és megjegyezte, hogy egyelőre még nem látta az új design hátulját, így a renderek nagy része pusztán spekulatív.

Az új színek kicsit szembe mennek azzal az elvvel, melynek jegyében az Apple egyre inkább letisztultan tartotta Maces választékát. Azonban egy faktorral eddig nem számoltunk: a nosztalgiával. A sorozat olyan ikonikus színeket idéz meg, mint, amiket az eredeti iMacben ismerhetett meg a világ: lime, eper, áfonya, szőlő és mandarin.

Forrás. MacRumors

A ráncfelvarrott, vékonyabb keretekkel és ‌Apple Silicon‌ chipekkel rendelkező iMacek érkezése egy ideje szóbeszéd tárgya. Az azonban nem világos, hogy pontosan mikor várható a piacra dobásuk ebben az évben, vagy hogy mindkét modellméret egyszerre jelenik-e meg.

Prosser számos további részletet ismertetett a közelgő ‌Mac Próról is, egybecsengően a Bloomberges Mark Gurman korábbi híresztelésével. Gurman szerint az új ‌Mac Pro‌ kisebb lesz, kb. a fele a jelenlegi ‌‌Mac Pro‌‌ méretének, így ezzel a már meglévő Mac Pro‌‌ és Mac mini közé ékelődhetne a palettán. 

Forrás: Jon Prosser

Mindketten úgy gondolják, hogy a gép főleg alumínium külső borítással rendelkezhet. Így az új készülék megjelenésében olyan lehet, mintha három-négy Mac minit pakoltak volna egymásra. Alul lehet a számítási egység, felül pedig egy óriási hőelvezető rész kapna helyet. Itt pedig a Power Mac G4 Cube iránti nosztalgia indulhat be.

Adnád?

Forrás és borítókép: The FrontPage Tech

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó