IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Eddig nem látott képeken az eredeti iPhone gyártása

A cég egykori alkalmazottja még Szenteste napján osztott meg pár fotót, amin az ős-iPhone minőség-ellenőrzési fázisába nyerhetünk betekintést.

Ha az Apple holnap bejelentené, hogy megunták a munkát, és lehúzzák a rolót, valószínűleg még húsz év múlva is mindenkinek az iPhone ugrana be először a cég nevének hallatán. A 2007 januárjában bemutatott készülék ugyan messze nem volt korának legokosabbja (pl. a 3G is hiányzott belőle), de összességében mégis megalkotta azt a definíciót, ahogy a mai napig gondolunk egy ilyen kütyüre.

Az eredeti iPhone valóságos forradalmat indított el, az okostelefonok futótűzszerű elterjedése gyökerestől alakította át a világot és az életünket. Ahogy távolodunk az időben, egyre érdekesebbé válnak az őskészülékhez köthető relikviák, melyek sora most újabb kincsekkel bővült. Ezúttal Bob Burrough-nak köszönhetően, aki egykor az Apple szoftverfejlesztési menedzsereként dolgozott.

Burrogh néhány napja a Twitteren osztott meg négy fotót, melyek 2007 tavaszán készültek a Foxconn kínai iPhone-gyárában. A felvételek többségén a minőség-ellenőrzési procedúra látható, ahogy a friss ropogós készülékek működését szép sorban teszteli az automatika. A második kép viszont egy derék munkást is megörökít, aki talán a gyári fülhallgatókat ellenőrzi, mivel a fülében és mellette az asztalon is látható egy klasszikus, fehér zsinóros kiegészítő.

Nagy extrák persze nem derülnek ki a fotókról, hiszen egy telefon gyártása többé-kevésbé ma is ugyanígy zajlik, ám ennek ellenére érdekes kicsit visszapillantani az „ősrobbanás” idejébe.

Szerinted jobb hely lenne most a világ, ha egyik cég sem kattant volna rá az okostelefon koncepciójára?

Forrás: iPhone Canada

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó