IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egyre több SIM-kártya foglalat nélküli iPhone érkezhet

A hét elején a brazil Blog do iPhone weboldal pletykája azt állította, hogy az iPhone 15 Pro modellek nem rendelkeznek majd fizikai SIM-kártya foglalattal néhány országban és régióban, de a változás még hamarabb is bekövetkezhet.

Egy névtelen tippadó arról számolt be, hogy az Apple azt tanácsolta a nagy amerikai szolgáltatóknak, hogy 2022 szeptemberére készüljenek fel a kizárólag eSIM-kártyás okostelefonok bevezetésére. A tippadó megosztott egy legitimnek tűnő dokumentumot, amely felvázolja ennek a kezdeményezésnek az időkeretét, bár a dokumentum nem említi konkrétan az Apple-t vagy az iPhone-t.

Az átállás részeként egyes amerikai szolgáltatók állítólag 2022 második negyedévében elkezdenek majd egyes iPhone 13 modelleket nano-SIM kártya foglalat nélkül kínálni a dobozban. Az Apple Store-okban vagy az Apple.comon értékesített iPhone 13 modellekből már most is hiányzik a dobozban lévő nano-SIM kártya, a felhasználók jellemzően az iPhone bekapcsolásával, egy Wi-Fi hálózathoz való csatlakozással és a képernyőn megjelenő utasítások követésével tudnak eSIM-en keresztül mobilnetes csomagot aktiválni.

Forrás: iFixit

Tekintettel az állítólagos 2022 szeptemberi határidőre, lehetséges, hogy az Apple az eredeti pletykáknak megfelelően nem egyes iPhone 15 modellekkel, hanem egyes iPhone 14 modellekkel kezdve távolítja el a fizikai SIM-kártya foglalatot, de egyelőre semmi sem végleges.

Az eSIM egy digitális SIM-kártya, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nano-SIM-kártya használata nélkül aktiváljanak egy mobiltelefon-csomagot. Érdemes megjegyezni, hogy az eSIM szolgáltatás nem minden országban érhető el, így egyes piacokon továbbra is elérhetőek maradhatnak SIM-kártyahelyes iPhone-ok. Az elfogadás azonban gyorsan terjed: világszerte több mint 100 szolgáltató kínál eSIM-szolgáltatást, és továbbiak tervezik a támogatás bevezetését 2022-ben, köztük a Three az Egyesült Királyságban és a Vodafone Új-Zélandon.

Az iPhone 13 modellek már most is támogatják a több eSIM-profilt, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy digitálisan több mobilszolgáltatási csomagra fizessenek elő, és váltsanak közöttük, és ez a funkció egyes országokban előkészítheti a SIM-kártya foglalat eltávolítását.

Az Apple korábbi dizájnfőnöke, Jony Ive egyszer úgy képzelte el az iPhone-t, hogy az egyetlen üveglap lesz, és a SIM-kártyahely eltávolítása egy újabb lépés lenne a minimalista dizájn felé, és a folyamat során javítanák a vízállóságot. A nyílás kivétele emellett értékes belső helyet szabadítana fel az iPhone-ban, ahol minden milliméter számít.

Borítókép: iFixit

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó