IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre jöhet az Apple VR headsete

A pletykák szerint az Apple VR headset valamikor 2022-ben fog megjelenni, és az AppleInsider exkluzív rendereket készített, hogy bemutassa, hogyan nézhet ki.

Az Apple VR headset az Apple első lépését jelenti a kevert valóság jövője felé. Várhatóan az Apple teljes termékcsaládjából kölcsönöz majd dizájnelemeket, hogy kényelmes, mégis divatos eszközt biztosítson.

Az AppleInsider a rendereket a The Information jelentése alapján hozta létre, amely a VR headset állítólagos prototípusának dizájnját írta le. A jelentés szerint egy elegáns, ívelt vizorról van szó, amely a felhasználó arcán ül, és hálós anyagból készült, cserélhető fejpánttal kapcsolódik egymáshoz.

Ez alapján arra lehet következtetni, hogy az ívelt vizor egy Apple Watch-szerű üvegburkolatot kap. A háló hasonlíthat az AirPods Maxnál használt párnázáshoz, a pántok pedig az Apple Watch sportpántjaihoz hasonlíthatnak.

Forrás: AppleInsider

Ming-Chi Kuo szerint a kezdeti készülék súlya kevesebb mint fél kilogramm lesz, a jövőbeli modellek pedig még kevesebbet fognak nyomni. A súly elsődleges mérőszám a VR esetében, mivel a hosszú ülések kényelmetlenséghez vezethetnek, ha a headset túl nehéz. A metaverseny megjelenésével egyes felhasználók elvárhatják, hogy az órákig tartó ülések kényelmesek legyenek.

A headsetről készült render könnyű anyagokat és egy olyan fejpántot mutat, amely a súlyt egyenletesen osztja el a viselője fején. Az Apple AirPods Max nehéz alumínium fejhallgató, de a fejpánt kialakításának köszönhetően a súly alig észrevehető használat közben, és ez a kialakítás jól átültethető lenne egy headsetre is.

A kezdeti jelentések szerint a VR-headset az iPhone-t használná a szoftver feldolgozásához, de a legújabb pletykák szerint a headset egy önálló eszköz lesz. Kuo egyik jelentése szerint M1 szintű feldolgozással rendelkezik majd a csúcskategóriás alkalmazásokhoz és fejlesztésekhez.

Ilyen teljesítményre lenne szükségük a fejlesztőknek az AR- és VR-élmények következő generációjának létrehozásához. Végső soron az Apple VR headset egy ugródeszka lesz az Apple Glass névre keresztelt AR headset számára történő tartalomkészítéshez.

Forrás: AppleInsider

Annak ellenére, hogy a headset először a virtuális valóságra épül, kamerákat is implementálhat, hogy a kiterjesztett valóság tárgyait a valós világba helyezze. Ez azt jelenti, hogy az Apple VR headsetje valójában vegyes valóság lehet, attól függően, hogy milyen alkalmazásokat használnak. Ezek a váltakozó AR, VR és MR üzemmódok ideálisak lennének az összes Apple-eszközre vonatkozó élmények fejlesztéséhez.

A szenzorok követésére egy másodlagos processzor szolgálna. A pletykált LiDAR érzékelőrendszer elegendő lenne a felhasználó kezének vezérlő nélküli követéséhez, de a vezérlők továbbra is párosíthatók lehetnek a pontos vezérléshez vagy a játékélményekhez.

Ami az árat illeti, a pletykák 1000 és 3000 dollár között skálázódnak. Bármennyit is kérjen az Apple a VR headsetért, az ultrapremium lesz, és sokkal drágább, mint a versenytársaké. Az Apple várhatóan 2022-ben dobja piacra az Apple VR headsetet. 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó