IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik a Facebook cloud gaming iPhone-okra is…

… egyszer. A Facebook által létrehozott, először mobilra szánt felhőalapú játékszolgáltatás egyelőre csak Androidon és a weben érhető el, de a vállalat szerint továbbra is elkötelezett amellett, hogy a jövőben iOS-re is elérhetővé tegye a játékos lehetőséget.

A Facebook gaming 2020 októberében indult privát bétatesztben, de csak az Android és webes felhasználók számára. A szolgáltatás több mint 25 játékkal rendelkezik, és az Egyesült Államok szárazföldi felhasználóinak 98%-a számára elérhető.

article thumbnail

A Facebook felhőalapú játékplatformjának játékai okostelefon-barátok, könnyen kezelhetők érintésvezérléssel. A Protocol szerint a Facebook nem akar versenyezni a konzolokkal vagy más streaming platformokkal, mint például az Xbox Cloud Gaming, hanem inkább egyszerű, ingyenesen játszható címeket kínál.

Számunkra a felhő-streaming egy módja annak, hogy készülékeken átívelő, azonnali hozzáférést biztosítsunk a játékokhoz, bárhol, ahol az emberek játszani akarnak. Az emberek a HTML5-ös játékok mellett játszanak a felhőstreamelt játékainkkal is. És nem kell túl sokat gondolkodniuk azon, hogy a játékokat hogyan szállítják, amíg mi jól végezzük a munkánkat
Jason Rubin, a Facebook játékokért felelős vezetője

Rubin szerint a Facebook továbbra is elkötelezett a platform iOS-re való átvitele mellett. A szolgáltatás indulásakor a Facebook azt mondta, hogy nem tudja kiadni az iOS-alkalmazást, mivel az Apple “másképp kezeli a játékokat, és továbbra is ellenőrzést gyakorol egy nagyon értékes erőforrás felett.

Jelenleg a Facebook felhőalapú játék az asztali webböngészőkben és az androidos Facebook-alkalmazásban működik. Az egyetlen igazi lehetőség a Facebook számára iOS-en az, hogy a szolgáltatást az iPhone Safari böngészőjében hozza működésbe. Ami akár működhet is, ha a Safarit használunk egy iPaden.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó