IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem csak M1-es Macek jöhetnek 2021-ben

A titokzatos, L0vetodream néven ismert, egészen megbízható szivárogtató ma azt lőtte be a Twitteren, hogy a 2021 második felében megjelenő újratervezett MacBookok közt nemcsak Apple Silicon chipekkel, hanem az Intel processzorokkal szerelt modelleket is találhatók majd.

A rövidke tweet válasz egy korábbi MacRumorsos cikkre, amely vázolta Ming-Chi Kuo jelentését, miszerint az Apple 2021 második felében azt tervezi, hogy újragondolt MacBook modelleket mutat be saját, ARM-es chippel szerelve.

Az L0vetodream egyszerűen azt állítja, hogy a 2021 második felében várható MacBook-átalakítások nemcsak az Apple Siliconos‌ modelleket fedik le, új, Intel-alapú MacBookok is áttervezésre kerülhetnek.

Az Apple még csak most adta ki első M1-es processzorral szerelt Macjeit: az új MacBook Airt, a 13”-es ‌MacBook Prót és a Mac mini konfigurációit. Noha az új MacBook Pro és a ‌Mac mini‌ még mindig némi lemaradásban van drágább Inteles társaikhoz képest, számos alapvető teszten jobb teljesítményt hoznak, sőt olyan csúcskategóriás gépekhez is felérnek vagy felülmúlják azokat, mint egyes 16”-es MacBook Prók.

Ennek tükrében L0vetodream állítása kissé furcsa, tekintve, hogy a pletykákban szereplő átalakított MacBookok érkezése még mindig több mint hat hónapra van, ami temérdek időt ad az Apple számára, hogy tovább fejlessze az Apple Silicon teljesítményét.

Forrás: Web24

Azonban a júniusi WWDC-n az ‌Apple Silicon‌ chipekre történő áttérés bejelentésekor az Apple elmondta, hogy az ARM-es váltás körülbelül két évet vesz igénybe, és hogy még mindig vannak a csőben új Intel processzorokkal rendelkező Macek is.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó