IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Európába is érkezik a Mi 11 Ultra, a Google UWB technológiát, a YouTube pedig új kommentelési lehetőséget tesztel

Elsőként Hollandiában lesz kapható a Mi 11 Ultra

A Xiaomi legutóbbi nagy dobása, a Mi 10 Ultra sajnos nem hagyta el Kína határait, a Mi 11 Ultra viszont világszerte kapható lesz. Az utóbbi tény már egy márciusi konferencia alkalmával kiderült, csakúgy, mint az árazás: az európai piacra 1199 eurós címkével érkezik.

Forrás: gsmarena

A pontos dátumról akkor még nem szóltak a hírek, most azonban a cég hivatalos, holland nyelvű facebook oldalára felkerült poszt alapján kiderült, hogy stílusosan május 11-től lehet majd megvásárolni az ország boltjaiban. Európa többi részéről semmi konkrétat nem tudunk még, de valószínűleg napok kérdése lesz, hogy máshová is megérkezzen.

A Google állítólag UWB kapcsolattal vértezi fel a Pixel 6-ot

Az elmúlt években az UWB (Ultra-WideBand) lett az egyik legfelkapottabb feature az okostelefonok és otthoni okos készülékek világában. A nagyon alacsony energiafogyasztással járó rövidhullámú rádiós adattovábbítási technológia segítségével minden eddiginél pontosabb térbeli helymeghatározás érhető el.

Az Apple és a Samsung már 2019 óta használja a technológiát a csúcskategóriás készülékeiben. Előbbi gyártó esetében például az iPhone 12 az UWB segítségével azonnal kapcsolódik a HomePod Minihez, amint a közelébe kerül, az AirTageket pedig rendkívüli pontossággal képes felkutatni. A Samsung esetében bizonyos támogatott autóknál az okostelefon kulcsként is funkcionálhat UWB-n keresztül.

Forrás: imore.com

A fentieket tekintve csak idő kérdése, hogy az összes gyártó elkezdje alkalmazni a technológiát a csúcskategóriás telefonjainál, és az XDA Developers egyik tagja, Mishaal Rachman értesülései szerint a Google már el is kezdte a teszteléseket: a “Raven”, valamint az “Oriole” kódnévre hallgató új termékek használhatnak majd elsőként UWB-t. A kódnevek mögött minden bizonnyal a Pixel család új tagjai, a Pixel 6 és a Pixel 6 XL bújnak meg, amelyek már a saját fejlesztésű Whitechapel GS101 chippel érkeznek majd.

A Google okosotthon termékcsaládjának, a Nestnek jelenleg egyik tagja sem támogatja az UWB-t, így nehéz megválaszolni azt a kérdést, hogy pontosan mire szeretnék használni a legújabb készülékekbe integrált technológiát.

A YouTube az időbélyegzős kommentelést teszteli

A cég bejelentette, hogy egy olyan kommentelési lehetőséget tesztelnek, melynek segítsével a videó egy konkrét pillanatához lehet majd megjegyzést fűzni, melyet a többi felhasználó akkor láthat majd, ha az adott szakaszhoz ér.

Mivel egy kísérleti funkcióról beszélünk, egyelőre csak nagyon kevés felhasználónál érhető el az új funkció. Az időbélyegzős kommentek popupként jelennek majd meg a videón, amikor a progress bar a megfelelő helyre ér. A YouTube persze semmit sem akar ráerőltetni a felhasználóira, az új funkciót egy gombnyomással ki lehet majd kapcsolni a komment szekcióban.

A SoundCloud kedvelőinek nem újdonság az időbélyegzős komment, hiszen a zenei platformon a kezdetek óta jelen van. Kíváncsian várjuk, hogy a YouTube-nak mik az elképzelései a lehetőségről, és hogyan fog majd kinézni élesben.

Forrás: gsmarena, 9to5google, gsmarena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó