IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Meglepően jól bírta a kínzást a Huawei Mate X2

A Huawei a Mate X2-vel irányt mutat azoknak a gyártóknak, akik komoly tényezőkké szeretnének válni az összehajtható okostelefonok piacán.

Az összehajtható okostelefonok legnagyobb hátránya az, hogy nem igazán bírják a strapát. Persze a brutális árukat leszámítva. A rengeteg pénzért cserébe még a vízzel és porral szemben tanúsitott ellenállásért kapott IP minősítés sem jár, emiatt pedig nem igazán tudnak versenybe szállni egy Galaxy S21-gyel vagy egy OnePlus 9-cel – egyszerűen nehéz elképzelni róluk, hogy bírják majd az átlagos, hétköznapi megpróbáltatásokat.

Az árát tekintve a Mate X2 is túlmegy minden határon – külföldön nagyjából 3000 amerikai dollárért lehet hozzájutni, a pletykák szerint itthon pedig 1 millió forintnál is többe fog kerülni – a tartósságot tekintve viszont mutat olyan jeleket, amelyek alapján nem biztos, hogy temetnünk kell az összehajtható telefonokat.

A népszerű YouTuber, JerryRigEverything is a kezei közé kaparintotta a Huawei Mate X2-t, és aki látott már tőle videókat, az sejtheti, hogy nehéz percei voltak a szegény kishavernek.

A külső kijelző és a keret egészen jól teljesített, de ez nem is meglepő, hiszen a klasszikus okostelefonokhoz hasonlóan üveg, alumínium és minőségi műanyag kombinációjából áll. Az igazi teszt viszont akkor kezdődött, amikor kinyílt a telefon, és előkerült a műanyag borítású belső kijelző.

A külső kijelzővel ellentétben itt már a Mohs skálán kettes erősségű anyag is maradandó nyomot hagyott, de mint később kiderült, egy közepesen elhanyagolt körömmel is szépen lehet rajzolni bele. Egy öngyújtóval mindkét kijelzőn komoly károkat lehet okozni: a külsőnél nagyjából 25 másodpercre volt szükség, hogy fehér foltok jelenjenek meg, a belső viszont már 10 másodperc után elfeketedett. A sérülések természetesen maradandóak lettek.

A hajlítgatós tesztnél jött az igazi meglepetés, hiszen összecsukott állapotban nagyon is stabilnak bizonyult (ellentétben néhány gaming telefonnal, melyek törnek, mint a vesszők), de szétnyitva, és az ellenkező irányba hajlítva sem adta meg magát. Recsegett, ropogott, picit deformálódott az élénél, de egyben maradt.

Összességében a Mate X2 egészen jól bírta a kínzást, ami persze nem jelenti azt, hogy összevethető lenne egy klasszikus flagship készülékkel, viszont egyértelműen megmutatja, hogy milyen irányba kell haladni ahhoz, hogy a közeljövőben komoly piaca legyen az összehajtható készülékeknek.

Forrás: phandroid

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin