IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Európában elsőként Bécsben nyit újra boltot az Apple

Egy lehetőség néhány honfitársunk számára a gyors Apple szervizre, de leginkább reménysugár a rendes kerékvágásba visszaállásra.

Az Apple a globális karantén miatt világszerte bezáratta minden hivatalos boltját. Eddig ugyan csak Kínában és Dél-Koreában nyitottak újra, de a héten Tim Cook a negyedéves jelentést követő befektetői tájékoztatóban már jelezte, hogy néhány Apple bolt újranyitását tervezik. Úgy tűnik, Európában épp a hozzánk legközelebb esőre esett a választás.

Ugyanis osztrák értesülések szerint a bécsi Apple Kärntner Strasse május 5-én kedden, vagyis holnap ismét kitárja kapuit. No persze nem minden megkötés nélkül. Ezek fontos infók, de egyiken se fogtok igazából meglepődni:

  • délelőtt 11 órától este 6 óráig tartanak nyitva
  • kötelező lesz a maszk viselése, mindenkinek vinnie kell sajátot
  • csak azokat engedik be, akik hajlandóak alávetni magukat lázmérésnek, és nem lázasok
  • csak limitált embert engednek be, hogy a két méteres távolságot be tudják tartani; a többiek kinn állnak majd sorban, két méteres távolságban
Forrás: Apple

Ez a hír leginkább a szerviz miatt fontos, és a források is kiemelik, hogy elsősorban az iPhone, iPad és Mac problémákkal érkező tulajdonosokra koncentrálnak majd. Aki új terméket szeretne gyorsan megkaparintani, annak előre jelezték, hogy hosszabb sorbanállásra számítson. Mint a régi “szép” időkben…

Itthon jelenleg egyik Hivatalos/Prémium Apple Szerviz sem tart nyitva. Az Almárium Pro, a CARE CENTER, az iCentre és az iSTYLE is csak futárral oda-vissza szállított szolgáltatást tud nyújtani. Pár eset alapján azt gondoljuk, hogy nem most döntögetnek sebességi rekordot a szervizek. Mi most csak akkor küldenénk bármit ebben a helyzetben szervizbe, ha sürgős és komoly a baj.

Az osztrák megoldás sem az igazi persze, hiszen jelenleg még korlátozott az országok közti szabad közlekedés. Így a helyiek mellett legfeljebb azok számára áll nyitva jelenleg ez a lehetőség, akik rendelkeznek munkáltatói igazolással, és átmehetnek a határokon. Ha azonban a határzár előbb enyhülne, mint a magyar szervizek korlátozása, akkor jó megoldás lehet a sürgős esetekhez.

Reméljük, a nyitás (és a következő nyitások) nem hoznak majd visszaesést, és szépen mielőbb visszaállhatunk a rendes kerékvágásba. Addig is maradjunk IThon (bocs, egyszer muszáj volt).

Forrás: Heute

Te mekkora probléma esetén döntenél úgy, hogy megpróbálod eljuttatni a készüléked a bécsi szervizbe?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó