IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Évek távolságára lehet a vércukor- és vérnyomásmérős Apple Watch

Az Apple következő nagy szenzoros kiegészítése az Apple Watch-hoz nem biztos, hogy egyhamar megtörténik, a pletykált funkciók, például a vércukorszint-monitorozás és a vérnyomáskövetés potenciálisan még évekig váratnak magukra.

Az Apple Watch minden egyes frissítéssel folyamatosan új funkciókkal bővült és változott némelyest a dizájn. Azonban, bár a pletykák szerint néhány nagyobb újdonság is készül, egy jelentés szerint a funkcióknak még eltarthat egy darabig, mire felbukkannak a kész termékben.

Forrás: Apple

A pletykák az évek során felvetették, hogy az Apple valamilyen formában bevezeti a vércukorszint-monitorozást az Apple Watchba, a vállalat többször is azt állította, hogy dolgozik az ötleten. A Bloomberg vasárnapi Power On hírlevele szerint Mark Gurman úgy véli, hogy a glükózmonitorozás még messze van attól, hogy gyakorlatba kerüljön.

Nem lennék meglepve, ha a glükózmonitorozás csak az évtized második felében landolna.
Mark Gurman

Egy másik funkció, amire még sokat kell várni, a vérnyomásfigyelés. Bár a koncepcióval kapcsolatos kutatások és szabadalmak már léteznek, Gurman úgy véli, hogy a funkció “legalább két-három évre van még”.

A Gurman által tárgyalt három funkció közül a legközelebbi a testhőmérséklet leolvasása. A funkcióval kapcsolatos kutatások legalább 2019 óta folynak, és az elemzők előrejelzései szerint az Apple Watch Series 8-ba kerül.

A vasárnapi hírlevél szerint Gurman vizet öntött a pohárba, hogy 2022-ben érkezik. A testhőmérséklet szerepelt az idei ütemtervben, de az erről szóló pletykák az utóbbi időben igencsak megritkultak.

A 2022-es megjelenések vélhetően három modellből állnak majd, a Series 8 mellé egy strapabíró modell, valamint az Apple Watch SE frissítése is érkezik.