IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Extrém kihívásokkal elbíró Apple Watch láthat hamarosan napvilágot?

A Bloomberg új jelentése szerint az Apple belső tárgyalásokat folytat az Apple Watch masszív verziójának kiadásáról, mely nagyobb jóval strapabíróbb eszköz lehetne a mostaninál. 

A vállalat állítólag már ebben az évben, de legkésőbb jövőre, 2022-ben fontolóra veheti a megújult kialakítással rendelkező óra bemutatását. Ha igazak a híresztelések, akkor az eszköz hasonló alapfunkciókat bírhat, mint a hagyományos Apple Watchok, de masszívabb lehet a felépítése, a külseje még akár gumírozott borítást is kaphat. Mondjuk én nem igen tudok kevésbé „Apple-ös” készüléket elképzelni, mint egy nagy bumszli gumírozitt óra, de lehet már teljesen más szelek fújnak Cupertinóban.

A jelentés azt is megjegyzi, hogy az Apple új úszáskövetési funkciókat tervez az óráihoz. Bár a vállalat jelenlegi óráit sokan választják azért, hogy testmozgásukat nyomon követhessék, és a legújabb modellek akár 50 méterig is vízállóak, azonban további védelem nélkül nem tekinthetők elég tartósnak olyan extrém sportokhoz, mint például a vízisízés. Ez lehetővé tette, hogy más okosórákat gyártó vállalatok, mint például a Suunto és a Garmin, speciálisabb eszközökkel találjanak helyet a piacon.

Forrás: 9to5Mac

A Bloomberg szerint az Apple már korábban fontolgatta az Apple Watch masszívabb verziójának kiadását, valamikor az első modell 2015-ös megjelenése után. De a terveket sosem realiztálták, így most is minden esély megvan rá, hogy a mostani ötletet is elkaszálják vagy további pár évre még jégre tegyék. Ha viszont kanyarba az új, masszív modell, akkor azt a hagyományos Apple Watchok mellé kéne beilleszteni a kínálatba, hasonlóan a tavaly kiadott pénztárcabarátabb Apple Watch SE-hez.

Az Apple-nél leginkább az a jellemző, hogy okosóráikat az év második felében adják ki. Az Apple Watch SE mellett tavaly a vállalat bemutatta az Apple Watch Series 6-ot. Az óra új funkciói azonban annyira csekélyek voltak, hogy hogy a legtöbb Series 4 vagy Series 5 órával rendelkező felhasználó el sem gondolkodott a váltáson. Egy extrémebb kiadás talán megmozgathatná az állóvizet.

Forrás: Bloomberg

Borítókép: HiConsumption

Kapcsolódó cikkeink

Érkeznek az Apple 2022-es fejlesztői konferenciájának legfontosabb bejelentései

Anikó

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Anikó

Jobban jöhetnek ki a szilícium-völgyi vállalatok a válságból, mint bárki

Anikó