IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ez most akkor egy univerzális alkalmazás?

Most, hogy az M1-es Macek szépen lassan megérkeznek a leggyorsabb vásárlókhoz és egyre több fejlesztő frissíti alkalmazásait, hogy azok támogassák az ARM-es architektúra használatát. Az alábbiakban különböző módszereket találhatsz arra, hogyan állapítsd meg kedvenc appodról, hogy elfutna-e már az új Maceden.

Ha az M1 chip vagy későbbiek során más Apple Silicon támogatásáról van szó, akkor az Apple az Universal, vagyis Univerzális alkalmazás kifejezést használja. Ez vonatkozik azokra az alkalmazásokra, melyek egyaránt támogatják az új M1-es chipet és az Intel processzoraival ellátott Maceket is. Illetve továbbra is elérhetőkk az x86-os appok, amik kizárólag Inteles gépeken futnak, ezeket Rosetta 2-vel lehet „átfordítani”, hogy működjönek az új MacBookokon is, ami automatikusan meg is történik.

Ahhoz, hogy egy alkalmazásról eldönthesd, hogy univerzális vagy sem:

  • A Finderben tallózd ki az Alkalmazások mappát és jobb egér gombbal kattints az adott appra, majd válaszd az Infó megjelenítés lehetőséget, ahol a Típus alatt az Alkalmazás (Intel) vagy Alkalmazás (Univerzális) feliratokat találhatod.
  • Vagy a válaszd az Apple menüben a Mac névjegye menüpont alatt található Rendszerjelentés… felületen a Szoftver szekciót, itt is láthatod felsorolva az összes appnál, hogy mi a helyzet

Továbbá akadnak olyan alkalmazások, mint például a Silicon Info vagy a Silicon iMazinges alkalmazás, melyek szintén információval szolgálnak az alkalmazások tulajdonságairól.

Kapcsolódó cikkeink

Csökken az iPhone-ok iránti kereslet?

Anikó

Még nem kell lemondanunk az új iPhone SE-ről

Anikó

Továbbra is dolgozik az AirPower technológián az Apple

Anikó