IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még hét napot kapott a ByteDance a TikTok leválasztására

Pörögnek az események a tengeren túl, de úgy tűnik a kínaiak végül jól jöhetnek ki a szituációból.

Miután leváltották az Amerikai Egyesült Államok elnökét, Donald Trumpot kétséges lett, hogy mi lesz ezzel a hónapok óta húzodó balhéval a TikTok és az ország között. November elején Wendy Beetlestone, amerikai kerületi bíró ideiglenes intézkedést adott ki a volt elnök TikTok-tilalmával kapcsolatban. A bíró a felperesek javára döntött, akik a TikTokot képviselték az Egyesült Államokban.

Ez nem jött be – Forrás: Chinatech

Trump még szeptemberben írta alá a végrehajtási parancsot, amely a TikTok betiltását szorgalmazta az Államokban, kivéve, ha a kínai székhelyű ByteDance beleegyezik abba, hogy Amerikában átadja az irányítást egy hazai cégnek. A volt elnök azt állította, hogy az alkalmazás, amelynek havi 80 millió amerikai felhasználója van, személyes adatokat lop el a fogyasztóktól és ezeket az adatokat Pekingbe küldi. Az Oracle, a Walmart és a BytyeDance összeolvadásából született TikTok Global nevű cég pedig még azóta is az Egyesült Államok jóváhagyására vár.

A Trump-adminisztráció viszont szerdán még hét napos hosszabbítást adott a videomegosztó platform eladására. A Reuters által észrevett bírósági beadvány szerint a ByteDance-nek most decemberig van ideje, hogy eladja az alkalmazásának amerikai részét egy hazai vállalatnak. Korábban november 27, péntek volt a határidő.

A ByteDance-nek állítólag van egy “új javaslata” is, amely az Egyesült Államok kormányának aggályait hivatott kezelni. A TikTok jelenleg még mindig tárgyal a Walmarttal és az Oracle-lel egy olyan megállapodásról, amely egy új amerikai székhelyű vállalatot hozna létre TikTok Global néven.

A Trump-kormány tiltásától elkülönülő korlátozásokat a szövetségi bíróságok is blokkolták. Novemberben a Kereskedelmi Minisztérium felfüggesztette az intézkedést, amely a TikTokot ténylegesen betiltaná a jogi fejlemények függvényében.

Szerintetek az új kormány elengedi a dolgot?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah