IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezek a bejelentések jöhetnek a szeptemberi Keynote-on

Kevesebb mint két hónap múlva az Apple valószínűleg megtartja hagyományos szeptemberi eseményét. Ha a vállalat követi a trendet, ez lesz az év legfontosabb Keynote-ja. Bár számos termékkel készülhet az Apple, kettőt várnak a legtöbben: az iPhone 14-es szériát és az Apple Watch Series 8-at. 

iPhone 14

Forrás: 9to5Mac

Az iPhone 14 sorozat lesz az Apple szeptemberi eseményének sztárja. A szokásos négy új modell bemutatását nagy hype övezi. Bár a normál modellek nem sokban fognak különbözni a jelenlegi iPhone 13-as generációtól, egy nagyobb modell ismét felüdítő változatosságot jelenthet.

Az Apple szeptemberi eseményén nagy változásokra számíthatunk az iPhone 14 Pro esetében. Új dizájn, jobb processzor és hatalmas fejlesztések a kamera esetében. Jó eséllyel az iPhone 14 széria valószínűleg az elmúlt évek egyik legnagyobb újítását hozhatja.

Apple Watch Series 8

Forrás: Jon Prosser

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman arról számolt be, hogy az Apple 2022-ben három új Apple Watch modellt mutat be, amit az elmúlt évek legfontosabb frissítésének nevezett.

Az Apple Watch Series 8 legalább egy új szenzort, testhőmérséklet-érzékelőt kaphat és jobb akkumulátor-üzemidővel operálhat. Az Apple Watch SE valószínűleg frissülni fog, míg az Apple a jelenlegi óra Pro változatát is készíti, amely más dizájnnal és prémium kivitelben készül.

AirPods Pro 2

Forrás: MacRumors

Az iPhone 14 széria és az új Apple Watch modellek mellett az Apple a szeptemberi eseményén bemutathatja az új AirPods Pro 2-t is.

A jelenlegi generációhoz hasonló dizájnnal rendelkező következő AirPods Pro modell – kódnevén B698 – az Apple saját hangprocesszorának, a H1 chipnek a következő verzióját fogja tartalmazni. Emellett az AirPods Max béta firmware-én található LC3 kodek támogatására vonatkozó utalások arra utalnak, hogy az AirPods Pro 2 lehet az első, amely Bluetooth 5.2 támogatást hozhat.

A kodek nagyobb stabilitást és hatékonyságot hoz a vezeték nélküli fülhallgatóknak. Az új szabvány segít majd az AirPods Pro 2-nek javítani a hangminőséget a hanghívások és a magasabb bitsebességű dalok támogatásával. Bár az alacsony energiaigényű Bluetooth és az LC3 kodek nem ígérik veszteségmentes támogatást, a hangminőséget biztosan sokat javítanak majd.

Apple Mixed Reality headset

Az Apple Mixed Reality Headsetről szóló pletykák az elmúlt évben felerősödtek. Az Apple szeptemberi eseményén a vállalat felelevenítheti a Steve Jobs-féle One More Thinget, hogy ezzel is promózza a vállalat közelgő Mixed Reality headsetjét.

A pletykák szerint jelenleg arra számítanak, hogy már az év végén bemutatják, és 2023-ban kezdik el árusítani. Az Apple szeptemberi eseménye tökéletes időzítés lehet arra, hogy az Apple nyilvánosságra hozza, hogy új piacra lép.

Macek és iPadek

Az Apple várhatóan több új Macet és legalább két iPadet is bemutat 2022-ben. Míg a tavaly októberben is egy új MacBook Prót mutattak be, az Apple egy hónappal későbbre újabb Keynote-ot készíthet elő, amelyen új Maceket és iPadeket mutathatnak be.

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint az Apple új Mac miniket és csúcskategóriás MacBook Prókat tervez az év későbbi szakaszára. És úgy tűnik, az Apple dolgozik a tizedik generációs iPad alapmodellen és egy új iPad Prón.

Az Apple általában kedden tartja eseményeit. Ha a vállalat követi a tavalyi trendet, akkor a Keynote-ra szeptember 13-án kerülhet sor, mivel ez a hónap második keddje.

Bár semmi sincs megerősítve – és nincsenek pletykák a lehetséges dátummal kapcsolatban -, a józan ész szerint ez lehet a tökéletes alkalom arra, hogy a vállalat bemutassa az iPhone 14-et, az Apple Watch Series 8-at és egyebeket.

Mivel a WWDC 2022 hibrid élményt nyújtott, talán az Apple végre az év első személyes eseményét készíti elő az iPhone 14 bemutatójára.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó