IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így alakulhat át az iPhone 14-es széria

Az iPhone 14 alap- és Pro modellek közötti várható különbségek folyamatosan nőnek. Egy új jelentés szerint ezentúl nemcsak a ProMotion kijelzők korlátozódnak a Pro modellekre, de állítólag még maguk a pixelek is jobb minőségűek lesznek a csúcsmodellekben.

A kijelzőszállító Samsung a hírek szerint a legmagasabb minőségű OLED-anyagokat használja majd az iPhone 14 Pro és Pro Max modellekhez, míg a két alapmodell esetében alacsonyabb minőségű anyagokat dolgozhat. Ráadásul számos különbségre számítunk az idei alap- és Pro iPhone-ok között.

A Pro Max állítólag új dizájnnal, jobb kamerákkal és még jobb processzorral érkezik. Emellett csúcskategóriás rozsdamentes acél és üveg kivitelben, teleobjektívvel, LiDAR szkennerrel és ProMotion technológiával is rendelkezik majd.

Forrás: MacRumors

Mindezen „prémium” funkciók hiányában a 14 Plus/Max ára 1000 dollár alatt lehet, így tökéletes választás azok számára, akik nagyobb iPhone-t szeretnének, de nem szeretnék megfizetni kifizetni a Pro árát, amely 1099 dollárról indul.

The Elec beszámolója szerint azonban ez még nem minden. A Samsung Display a modellszintektől függően különböző minőségű anyagokat fog alkalmazni az OLED paneleken, amelyeket a közelgő iPhone 14 sorozathoz fog gyártani.

A legújabb és legfejlettebb anyagkészletét fogja használni a magasabb szintű iPhone 14 modellekhez, míg az alacsonyabb szintűeknél a korábbi generációs készlettel dolgozhatnak, mondták a források. Mindezt a költséghatékonyság jegyében.

Az OLED anyagkészletet a vörös, zöld és kék pixelek kialakításához használt adalékanyagok, gazdatestek, alapanyagok és egyéb anyagok alkotják. A Samsung Display pedig az M11 anyagkészletét fogja használni az iPhone 14 sorozat 6,1 hüvelykes és 6,7 hüvelykes standard modelljeihez, míg az iPhone 14 sorozat két magasabb kategóriájú modellje a Samsung Display M12 anyagkészletét fogja alkalmazni.

Forrás: 9to5Mac

Nem tűnik valószínűnek, hogy az átlagos iPhone-felhasználó sok különbséget tapasztalna, ha egyáltalán észrevesz bármit, de ez is azt bizonyítja, hogy az Apple szándéka szerint az alap- és a Pro modellek egyre inkább eltérnek egymástól mind a funkciók, mind az anyagok tekintetében.

Egy másik kulcsfontosságú különbség, amire idén számítunk, hogy az Apple lemond kevésbé keresett iPhone mini modellről, és az ellenkezőjére cseréli le: egy nagyobb, nem Pro modellre, amelynek képernyője a Pro Maxéval megegyező méretű.

Ezt alátámasztani látszik a CIRP elemzőinek jelentése, mely szerint alig két hónappal az iPhone 12 termékcsalád megjelenése után a 12 mini az eladások mindössze 6%-át tette ki. Valójában az iPhone 12 mini annak ellenére, hogy az új zászlóshajók közé tartozott, gyakran a régebbi modellek, köztük az SE, iPhone 11 és XR eladásaihoz mérten is alulmaradt. 

Az iPhone 13 mini 2021 szeptemberében jelent meg, és az akkumulátor élettartamát és a kijelző fényerejét érintő fejlesztések ellenére az eladási számok továbbra is alacsonyak maradtak. A CIRP friss adatai szerint az iPhone 13 mini a második negyedévben az összes iPhone-értékesítésnek mindössze 3%-át tette ki.

Egyelőre úgy tűnik, az iPhone 14 (kódnevén D27 és D28) 6,1 és 6,7 hüvelykes formában lesz elérhető. Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max (kódnevük D73 és D74) szintén 6,1 és 6,7 hüvelykes formátumban lesz kapható.

Ha azonban mégis ragazkodnál az iPhone minihez, az iPhone 13 várhatóan továbbra is kapható lesz, valószínűleg az iPhone 14 megjelenése után árcsökkentéssel. 

Borítókép: Tom’s Guide

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó