IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezek az iPadOS 15 legújabb funkciói

Az iOS után nem maradhat ki kis (vagy inkább nagy) testvére az iPadOS sem az újdonságok hadából.

A 2021-es WWDC keynote-on az iOS 15 számtalan új funkciója után közvetlenül jöhetett az iPadek legfrissebb operációs rendszerének, az iPadOS 15 bemutatója is. Tudtuk, hogy jóval kevesebb újdonságra számíthatunk, ennek fényében 3-4 igazi új csemegével már elégedettek lettünk volna.

A legfontosabb: végre megérkeznek a várva várt, iOS 14-ben már megismert widgetek. Lesz Lokátor és Kontakt widget is – köszönöm Apple, végre újra lehet gyorstárcsázni. A fotók és Game Center is külön óriási widgetet kap. És megérkezik az Alkalmazás könyvtár is, amit már szintén a tavalyi iOS 14-ből ismerhetünk.

A multitasking is új szintre lép egy, a kijelző tetjén megjelenő új gomb segítségével. Ezzel kicsit megvariálják az eddig jó ismert gesztusokat is.

És hogy még jobban rámenjenek az együttműködésre, már a Jegyzetek alkalmazásban lehet az együttműködő feleket taggelni és a jegyzetek is tagekkel láthatók el.

Az új Quick Note funkcióval azonnal bárhol, bármelyik alkalmazásban feljegyezhetünk bármit, nagyon is intelligens módon, felhasználva a natív alkalmazások funkcióit. Pl. webcím másolása, vagy kijelölt tartalmak azonnal beszúrása az appból.

Az iOS-ben megismert fordítás funkció megérkezett ismét egy kis fázis késéssel az iPadekre is. Az automatikus fordítás funkcióval egyetemben. Magyar nyelv mikor lesz, csókolom?

Bevallom, nekem ez kicsit karcsúra sikeredett… zéró újdonság – na jó, itt a Quick Note -, minden a tavalyi iOS lekövetése. Egyik szemem sír, a másik üveg…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó