IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezt még a Jedik is megirigyelnék: a jövőben hologramot készíthetünk az iPhone potréfotóiból

Egy nagyon érdekes projekt jelent meg a Kickstarteren, egy cég megfizethető eszközt kínálna holografikus fényképek előhívására.

Egy igazi, realisztikus hologram elkészítése sok drága berendezéssel jár, vegyük csak a szkennelést vagy a vetítést. Azonban egy Kickstarter projekt célja, hogy megfizethető hologramot fejlesszen ki 249 dollárért (early bird), és csupán egy portrémódra képes iPhone-ra van szükségünk mellé. A projekt neve Glass Glass Portrait.

Mindig is arra törekedtünk, a hologrammok mindenki számára elérhetőek legyenek. Éppen ezért nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk veletek a projektünk, amin titokban dolgoztunk az elmúlt 18 hónapban: a Looking Glass Portrait-t.
Looking Glass

A vállalat szerint a hologram létrehozása elképesztően egyszerű, pont annyi erőfeszítéssel jár, mint egy portré módú fotó elkészítése és feltöltése egy Mac alkalmazásba.

Így kell elképzelni az eszközt – Forrás: Kickstarter

A HoloPlay Studio automatikusan átalakítja a portré módú fényképek mélységét a hologram elkészítéséhez szükséges perspektívává. A konvertálás után a hologramot lejátszás céljából automatikusan tárolja a Looking Glass Portrait eszköz.

További lehetőségek közt szerepel a videofelvételek készítése és a 3D alkalmazások használata. 1000 beépített holografikus képet tartalmaz az alkalmazás, maga a keret pedig egy Raspberry Pi 4, amely biztosítja a teljesítményt és a tárolóhelyet.

Sajnos a megfizethető hologram senkinek sem lesz a fája alatt, ugyanis csak 2021 márciusától ígérik az első szállítmányokat.

A Kickstarter oldala szerint az egész világban vállalnak kiszállítást, így kis hazánkból is elérhető lesz az eszköz, csupán a vámot kell majd extra költségként kifizetni. A kereskedelmi ára 350 dollár, így sajnos nálunk valószínűleg 120-150 ezer forint ellenében lesz megvásárolható.

Nektek tetszik a futurisztikus képkeret?

Forrás és borító: Kickstarter

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó