IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

FaceTime-oltál már valaha állatokkal – most megteheted!

Nem, nem átvitt értelemben. Valódi állatokkal, hiszen nem az emberi faj az egyetlen, ami nehéz időket él meg mostanában. A korlátozások keretében a legtöbb állatkert és akvárium sem látogatható. Úgy tűnik, míg egyes állatok teljesen jól veszik a folyamatosan vizslató szemek hiányát, addig mások ugyanúgy megszenvedik a karantént, mint mi.

A tokiói Sumida Aquarium már március 1-jén, bezárta kapuit a látogatók előtt. Van azonban az akváriumnak egy csomó lakója, akik igencsak megsínylik a magányt. A foltos kerti angolnák (Heteroconger hassi) rivaldafény hiányában  egyre a inkább visszavonulnak kis bunkerszerű odúikba a homokba, ezzel lehetetlenné téve, hogy a gondozok megfigyeljék őket.

Forrás: Reuters

Így az akvárium dolgozói arra kérik az embereket, hogy FaceTime-oljanak az angolnákkal, hogy azok ne érezzék annyira magányosnak magukat. Hogy társaságot biztosítsanak az angolnáknak öt iPadet helyeztek el a tartály körül, amiben 300 kis lény él.

Bárki felhívhatja őket helyi idő szerint 10 és délután 2 közt, amikor általában a legtöbb látogatót fogadják, de csak 5 percre. Az angolnák annyira népszerűek lettek, hogy a vonalak állítólag csak úgy égnek, érdeklődő felnőttek és kisebb gyerekek is egyaránt vannak a hívók közt.

Az első pillantásra kis szemekkel ellátott vízi növényekre hasonlító állatok, unagik, igazán népszerűek Japánban, más angolna fajtákkal egyetemben. Sőt, még a Jóbarátok egyik epizódjába is bekerültek, persze nem angolna mivoltukkal.

Hovatovább, minden év november 11-e, a Nemzeti Kerti Angolna Nap, sőt volt már olyan páros is, akik az akvárium előtt tartották az esküvőjüket, kerti angolna formájú tortával. Számtalan Edo-kori festmény témáját adták, sőt a Bleach mangában is felbukkannak utalásként.

Ha te is szeretnéd megnézni az angolnákat, akkor az alábbi azonosítokkal tudsz FaceTime hívást kezdeményezni: helpchin001@gmail.com, helpchin002@gmail.com, helpchin003@gmail.com, helpchin004@gmail.com, helpchin005attogmail.com és írd meg nekünk kommentbe, milyen volt a virtuális találkozás.

Forrás: SYFY

Borítókép: Getty Images

Kapcsolódó cikkeink

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

Elérhető az iPadOS 16

Anikó

M2-es és M1-es iPad Pro – mi változott?

Anikó