IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Milyen funkciók érkezzenek a watchOS 7-tel?

Még közel egy hónap van hátra az idei online WWDC-ig, ahol az Apple bemutatja majd operációs rendszereinek idei, legújabb verzióját. Ennek kapcsán osztott meg David Smith a saját blogján néhány gondolatot.

Smith neve ismerős lehet egy csomó „plusz-plusszos” alkalmazás kapcsán. Hozzá tartoznak az olyan alkalmazások, mint a Pedometer++, Workouts++ és Sleep++. Nézzük, a népszerű órás-alkalmazás fejlesztő miket vár az új rendszertől.

David Smith, fejlesztő – Forrás: Twitter

Smith állítása szerint az Apple-nek többet kéne a külsős fejlesztők háza táján szimatolni, mert számtalan olyan ötletük van, amit hasznosan építhetnének be az watchOS rendszerébe. Ami nyilván egy kétélű fegyver: van, aki megtiszteltetésnek érzi, ha egy ekkora vállalat inspirálódik az ötlete alapján, mások viszont már nem állnak ennyire pozitívan a dologhoz.

Továbbá azt is reméli, hogy a hivatalos alvásmonitorozás is megérkezhet a Watchba idén. Hiszen a jó alvás nagyon fontos része az egészségnek, még akkor is, ha erről ritkábban esik szó.

Mivel Smith is rendelkezik saját fejlesztésű alvásmonitorozó alkalmazással, így pontosan tudja, mik a technikai megvalósítás határai, Biztos benne, hogy az Apple is csak a megfelelő hardveres megoldásra vár, hiszen a jelenlegi top Apple Watch modellek aksija is csak maximum két napot bír, ami pedig kulcsfontosságú éjjel-nappali használat esetén.

Az alvás megfigyelésével pedig egy új gyűrű is érkezhet az eddig három mellé, amiket a fejlesztő egyébként eléggé rugalmatlannak tart. A háromból két gyűrű esetén még csak nem is lehet módosítani az elérendő célokat, ami azért alapvetően nem minden embernél lenne egyforma.

Forrás: Apple

Smith szerint továbbá a felhasználók körében igény lenne még arra is, hogy a watch facek testreszabhatósága mellett a komplikációkat is módosíthassák. Bár arra nem sok esélyt lát, hogy egy ilyen fejlesztés kerüljön a legújabb rendszerbe. Egyben az is jó lenne, ha a komplikációkon megjelenített adatok automatikus frissítésén javítana a vállalat. Sokszor csak akkor frissülnek a watch facen látható információk, ha a felhasználó manuális belép az appba.

Ami pedig az egészségmegőrzést illeti, a Légzés (Breath) alkalmazás mellett a vállalat irányított meditációs eszközt is fejleszthetne, illetve jöhetnének a táplálkozási tippek és emlékeztetők, mint mondjuk a megfelelő mennyiségű vízivásra való felhívás.

Szerinted milyen irányba kéne fejlődnie az óra operációs rendszerének?

Forrás: david-smith.org

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Az őszi bejelentések fele októberre tolódhat

Anikó

Itt van minden, amit a készülő Apple Watch Próról tudnod kell

Anikó