IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Fel kell készülnünk az iPhone 12 késésére?

A Broadcom CEO-ja szerint jelentős késés várható az iPhone 12 érkezésében. Egészen annyira, hogy szeptember helyett egészen a negyedik negyedévre csúszik az értékesítés kezdete.

Azt már megszokhattuk, hogy Magyarország nem minden esetben tartozik az elsőkörös országok közé, ahol záras idővel a bejelentés után előjegyezhetők vagy megvásárolhatók az Apple legújabb készülékei, azonban ez más piacokon nem szokott így lenni, nevezetesen az USA-ban.

Forrás: Teletrader

Most az iPhone-ok Wi-Fi chip gyártója, a Broadcom háza tájáról érkezett az infó. Hock Tan, a Broadcom CEO-ja az éves elemzőkkel folytatott pénzügyi bejelentés során utalt arra, hogy jelentős gyártási csúszások lehetnek egy nagy, észak-amerikai mobiltelefon gyártónál.

Bennfentesek szerint Tan pedig elég gyakran emlegeti így az Apple-t. Az ő bevételi csúszásuk pedig nagyban befolyásolja a Broadcom bevételeit is, ami szintén egy negyedévvel legalább el fog csúszni.

A vállalat információ egybecsengenek azzal, amit a The Wall Street Journalnél és Bloombergnél már egy ideje pedzegetnek, sőt Ming-Chi Kuo is megerősített.

Forrás: Apple Insider

Ezek szerint az idei iPhone 12 felhozatal csak október vége felé érkezhet, persze ez még nem jelenti azt, hogy a szeptemberi bemutató elmaradna. Sőt, korábban már volt rá példa, hogy egy készülék nem azonnal az őszi Keynote után érkezett, gondoljunk csak az iPhone XR-re, ami a szeptember 12-i bejelentés után csak október 26-án került a boltok polcaira.

Az már viszont más kérdés, hogy ha igaz a csúszás, idén mivel ideologizálják meg a késleltetett érkezést.

Szerinted inkább az őszinte megközelítés lenne a nyerő vagy marketing szempontból kell kitalálnia valamilyen indoklást a vállalatnak?

Forrás és borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó