IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPadOS 13.5.5 bétája új billentyűparancsokat is rejt

Az iPadOS számtalan billentyűparancsot tartalmaz már most is, azonban még mindig akad hely bőven a fejlesztésre, mert egy-két kulcsfontosságú elem bizony hiányzik. Ilyen például a fényerő változtatása.

Az iPadOS 13.5.5 bétájában most felbukkant egy új lehetőség, amit az Apple minden valószínűséggel tervez hozzáadni a végleges verzióhoz. Olyan billentyűparancsok formájában, ami helyettesíthet néhány funkciógombot. Leginkább azért, mert a legújabb Magic Keyboardon már nem kapott helyett a funkciógomb sora.

Forrás: iDownloadBlog

Ezért a legújabb bétában már megjelent a képernyő és billentyűzet fényerejének változtatására szolgáló billentyűkombináció.

Jelenleg úgy működik a rendszer, hogy bizonyos gombokat és kombinációkat saját magadnak szabhatsz testre, hogy aztán például olyan gombokként és funkciókként működjenek, mint mondjuk a Caps Lock, ami legtöbbször nem került fel a billentyűzetre fizikai gombként. A fényerő változtatása is ilyen funkció lehet majd.

Jelenleg arra már képes a rendszer, hogy a változásokat jelezze, tehát, ha éppen olyan billentyűzetet csatlakoztatsz rá, amin vannak funkciógombok, akkor simán működik ez a lehetőség.

Forrás: Brydge

Az egyelőre nem kőbe vésett még, hogy a funkció bekerülhet-e az iPadOS 13.5.5 végleges buildjébe, vagy várni kell egészen az iPadOS 14 megjelenéséig őszig.

Emellé az iOS 13.5.5 bétájában még találtak némi nemű utalást arra, hogy az elkövetkezendőkben új előfizetési csomaggal állhat elő a vállalat, Apple TV+, Apple News+ és Apple Music kapcsolt szolgáltatásokkal.

Forrás: iDownloadBlog

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

Elérhető az iPadOS 16

Anikó

M2-es és M1-es iPad Pro – mi változott?

Anikó