IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Fizetős szolgáltatás érkezik a Twitterre és jöhetnek a Mini-LED-es MacBook Prók

Két új funkciót jelentett be a Twitter

A Twitter két új, közelgő funkciót jelentett be: a Super Follows a cég első prémium funkciója, a másik pedig a Communities.

A Super Follows lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy díjat számítsanak fel követőik számára a speciális tartalmakért. Meghatározott havi összegért a Super Followerek exkluzív tartalmakat láthatnak, csak előfizetőknek szóló hírlevelet kaphatnak és egyéb kedvezményekkel élhetnek. Hello Patreon és YouTube Membership.

A másik funkció, a Communities segítségével a felhasználók létrehozhatnak és csatlakozhatnak olyan csoportokhoz, amelyek egy adott témával vagy érdeklődési körrel foglalkoznak.

Forrás: Twitter

Hamarosan nálunk is elrajtol a Paramount+

Forrás: 9to5Mac

A ViacomCBS bejelentette, hogy új Paramount+ streaming szolgáltatást indít, amely felváltja a CBS All Access csomagot, havonta 9,99 dollárért az Egyesült Államokban. A szolgáltatás olcsóbb, havi 4,99 dolláros előfizetési opcióval is rendelkezik, de hirdetésekkel megspékelve.

Az új streaming hamarosan nemzetközi szinten is elérhető lesz, az kérdés, hogy hazánkban mennyi kell várni az indulásra és hogy megéri-e egy újabb szolgáltatásra előfizeni. 

Forrás: ViacomCBS

A macOS 11.2.2 már az USB-C-s dokkolók ellen is véd

Az Apple kiadta a macOS Big Sur 11.2.2-es verzióját olyan fontos javítással, amely megakadályozza, hogy egyes nem megfelelő USB-C hubok és dokkok kárt tegyenek bizonyos MacBook Pro és a MacBook Air modellekben töltés közben.

Tehát nem minden Macre érkezik meg a frissítést. A release note tanulsága szerint a frissítés megakadályozza, hogy a nem a szabványnak megfelelő tápellátású USB-C hubok és dokkok károsítsák a MacBook Pro 2016-es vagy újabb verzióit, valamint a MacBook Air 2019-es és újabb verzióit.

Forrás: Apple

Siri már a dadogást is megérheti

Forrás: MacRumors

Az Apple azt kutatja, hogyan lehetne továbbfejleszteni a Sirit, hogy jobban megértse a dadogással küzdő emberek beszédét. Az okos asszisztenseket fejlesztő vállalatok gőzerővel képzik a hangsegédeket az atipikus beszéd felismerésére.

A vállalat 28 000 hangklipet készített podcastokból, amelyekben dadogó emberek is szerepelnek, és amelyek felhasználhatók a ‌Siri‌ képzésére. Az Apple által összegyűjtött adatok nagyban javítják az atipikus beszédminták hangfelismerési rendszereit.

Amellett, hogy javítják a megértésüket, az Apple egy Hold to Talk nevű funkciót is megvalósított, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák Siri meddig füleljen. Így garantált, hogy Siri nem szakítja félbe a mondat közepén azokat, akik dadogással szenvednek.

Forrás: The Wall Street Journal

Még van esély az Apple-Kia együttműködésre

Bár a Hyundai és a Kia februárban megerősítette, hogy már nem tárgyalnak az Apple-lel az autós projekt létrehozásáról, egy pénteki jelentés szerint még mindig lehet esély a vállalatok közötti partnerségre.

Az ügyben jártas forrásokra hivatkozva a koreai Chosun Biz jelentette, hogy az Apple tavaly szándéknyilatkozatot írt alá a Kiával, egy nyolc különböző szektoron átívelő projektek működtetésére.

A Hyundai januárban közölte, hogy tárgyal egy olyan megállapodásról, amelynek eredményeként a Kia gyártana egy úgynevezett Apple Cart, de gyorsan vissza is szívták a dolgot, mert nem sült el túl jól a bejelentés.

Forrás: Chosun Biz

Az Apple letarolta a japán piacot

Japan Mobile Phone Market Q4 2020 IDC
Forrás: IDC

Az IDC kutatócég szerint 2020 negyedik negyedévében az Apple uralta az okostelefonok piacát Japánban, és az iPhone-ok adták az ország összes telefonértékesítésének több mint felét.

A jelentés szerint 2020 negyedik negyedévében elérték a 11,432 millió darabos értékesítést, aminek 52,6%-a iPhone volt, ami jelentősen hozzájárul az ország teljes mobilpiacának 10,6%-os növekedéséhez.

Forrás: IDC

Jöhet a 14”-es Mini-LED-es MacBook Pro

Az Apple az új, 14 és 16”-es, Mini-LED háttérvilágítású kijelzőkkel rendelkező modellek bemutatását tervezi az év második felében – derül ki a tajvani DigiTimes ellátási lánci résztvevő forrásából. A jelentés azt állítja, hogy a Radiant Opto-Electronics lesz a Mini-LED display egységek kizárólagos szállítója, míg állítólag a Quanta Computer feladata lesz a laptopok végső összeszerelése.

A jelentés egybecseng az ismert Apple elemző, Ming-Chi Kuo által megosztott információkkal, aki arra számít, hogy az új 14- és 16”-es MacBook Pro modellek ez év második felében érkeznek még jobb fényerejű Mini-LED kijelzőkkel, Apple Silicon chipekkel, új laposabb kialakítással, vékonyabb kávékkal, HDMI-porttal és SD-kártyaolvasóval. Újraélesztik a klasszikus MagSafe töltést, mágneses tápkábellel és a fizikai funkciógombokkal a Touch Bar helyén.

Forrás: DigiTimes

Új szűrési lehetőség érkezik a kedvenc dalok közé Spotify-on

Forrás: Spotify

A Spotify megkezdte két új szűrő bevezetését, hogy megkönnyítse a kedvenc dalok keresését és meghallgatását. Az ingyenes és a prémium előfizetők számára egyaránt elérhető műfaji (genre) és hangulati (mood) szűrők akár 15 személyre szabott lehetőséget is kínálnak a kedvelt dalok rendezésére, hogy még könnyebb legyen a tematikus böngészés.

Forrás: Spotify

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó