IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

[Frissítve] Frissítésdömpinggel oldja meg az Apple a családi megosztásos bugot?

A napokban többen is észrevehettétek, hogy az iOS 13.5-re frissített iPhone-ok és iPadek nagymennyiségű frissítést szeretnének végrehajtani. A háttérben egy bug elleni gyors áthidaló megoldás állhat.

Szombaton számoltunk be róla, hogy az iOS 13.5 frissítésével több app is használhatatlanná vált, a családi megosztási funkcióra hivatkozva. Ez általában akkor jön elő, amikor valaki tényleg változtat a családi beállításokon, de ezen esetekben nem erről volt szó.

Sőt, mivel ingyenes appokkal (amiket általában nem érint a megosztás) és iOS 13.4.1 alatt is jelentették a problémát, nem volt egyértelműen köthető a frissítésekhez. Ti is többen jeleztétek különböző hozzászólásokban, hogy fennáll ez a probléma nálatok. (Köszönjük a képeket!)

Köszönjük a screen shotot nlm-nek!

Az első órákban úgy tűnt, hogy a legjobb módszer ebben az esetben az appok letörlése majd újrarakása. És úgy tűnik, az Apple is ezt az utat találta a leggyorsabb megoldásnak. Nagy mennyiségben jelentek meg az appokban már megtörtént frissítések. Úgy tűnik, hogy direkt adták ki ezeket.

A frissítés ugyanis tekinthető egy olyan “ki- és bekapcsolásnak”, ami lényegesen kisebb adatforgalommal jár, mint a teljes újratelepítés. Így gyakorlatilag minden érintett appot gyorsabban és kisebb letöltéssel tudunk újrahúzni, és látszólag ennyi elég is jelenleg. Elegánsnak nem nevezhető megoldás, dehát ha működik…

Azért vélhetően az Apple kiad majd egy javítást 13.5.1 néven, reméljük mihamarabb. Nem lenne meglepő, ha a hét közepén már érkezne is. És a felhasználók részéről talán el is várható a gyors reakció.

Frissítés:

 

Egyelőre update még nem érkezett, azonban az Apple a TechCrunchnak megerősítette, hogy tudnak a hibáról és már javították is az érintett felhasználóknál a dolgot. Azonban részletekbemenően nem számoltak be arról mi okozhatta a problémát. 

 

Azoknak a felhasználók, akik érintettek voltak a problémában a leginkább ajánlott, hogy töltsék le az alkalmazások frissítését az App Store-ból, így az adataik is garantáltan megmaradnak. 

Anikó

Te találkoztál ekkora méretű frissítéscunamival? Mennyi lett a vége?  

Borítókép: Hungarian Apple User Group

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó