IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Pro Display XDR-t választották az év kijelzőjének

A Society for Information Display az Apple Pro Display XDR kijelzőjét választotta az év legjobb termékének. Különböző gyártók különböző termékeit díjazták, amik a kiváló funkciókkal és előremutató technológiai újításokkal bírnak.

A Pro Display XDR mellé olyan termékek kerültek még a top helyekre, mint a Samsung hajtogatható kijelzője, az Audi OLED virtuális visszapillantó tükörrendszere vagy a BOE Technology 65”-es UHD BD Cell Display-e.

Nem ez az első alkalom, hogy Apple fejlesztés hozza el a pálmát. Tavaly az Apple Watch Series 4 kijelzőjét választották a legjobb kijelzőnek. Ezzel magasra értékelve a készülék OLED kijelzőjét és újragondolt designját a harmadik szériához képest.

Forrás: Apple Newsroom

A 6K-s Pro Display XDR kijelzőt az Apple tavaly mutatta be a Mac Próval együtt. A monitor két féle verzióban is megvásárolható. Sima, fényes felületű kijelzővel, valamint matt, nanotexturált bevonattal. A standard üveg felülettel ellátott Pro Display XDR 1 899 900 Ft-tól kezdődik, míg a nanotexturált üveg verzió 2 249 990 Ft-os áron került a boltok polcaira. A kijelzőhöz tartozó állványért pedig további 389 990 Ft-ot kell kicsengetni.

Az igencsak borsos ára ellenére a Society for Information Display elismerően nyilatkozott az Apple szuper kijelzőjéről:

A masszív 32”-es LCD paneljával, 6K-s Retina felbontásával, több mint 20 millió pixelével az Apple Pro Display XDR monitorja új szintre tette a mércét, már ami a professzionális monitorok tudását illeti. Egyértelműen olyan pro felhasználók számára készült, mint fotósok, videósok, 3D animátorok, akik ki tudják használni a valód színhűséget. A Pro Display XDR a legtöbb célirányos funkciót tartalmazza, amit csak kijelző tartalmazhat ebben az árszegmensben, lehetővé téve ezzel, hogy a professzionális felhasználók kiaknázzák kreativitásuk. Széles, P3-as színtartományával és 10 bites színmélységével a Pro Display XDR mesterien kalibrálható úgy, hogy a színek milliárdjai kivételes pontossággal adják vissza a valóságot. A beépített referencia-üzemmódok kifejezetten egyszerűvé teszik a váltást különböző tartalom előállítási folyamatok közt. 1000 nites tartós fényereje, valamint 1600 nites csúcsteljesítménye 1 000 000 : 1-hez kontrasztaránnyal párosul, valamint az Apple által tervezett háttérvilágítási rendszer teljesen optimalizált a fényeléshez. A Pro Display XDR teljesen új iparági standardot állít fel, elképesztő minőségben, a töredékéért mind méretben, tömegben és árban a hasonló minőségű kijelzőknek.

Forrás: The Society for Information Display

Borítókép: Apple Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó