IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Gesztusérzékeléssel jöhet az Apple AR headsetje

Mivel a pletykák szerint az Apple régóta híresztelt kevert valóság headsetjét valamikor 2022-ben jelentik be, az utóbbi időben pedig egyre több hírmorzsa lát napvilágot 

Most Ming-Chi Kuo újabb részletekkel állt elő a termékkel kapcsolatban, ezúttal azt állítva, hogy a készülék fejlett kézmozdulat-érzékeléssel fog rendelkezni.

A 9to5Mac által látott befektetői jegyzetben Kuo azt írja, hogy az Apple AR/VR headsetje olyan 3D szenzorokkal lesz felszerelve, amelyek fejlettebbek, mint azok, amelyeket az Apple az iPhone-ban és az iPadben használ a Face ID-hoz. Az elemző forrásokból úgy értesült, hogy az Apple headsetje várhatóan innovatív gesztus- és mozgásérzékelő rendszerrel rendelkezik majd.

Forrás: 9to5Mac

Pontosabban az új headset négy szett 3D szenzorral fog rendelkezni, míg az iPhone csak eggyel. Ez lehetővé tenné, hogy a készülék pontosabban rögzítse a gesztusokat és érzékelje a tárgyakat, mint a jelenlegi TrueDepth kamera, amely a mozgást is képes érzékelni – ahogy az olyan funkciókban is látható, mint az Animoji.

Kuo szerint az Apple ilyen szenzorok által lehetővé tett vegyes valóság headsetjének egyik funkciója a kezek által a kezelőfelület vezérlésére tett mozdulatok érzékelése.

Előrejelzésünk szerint az AR/MR headset strukturált fénye nemcsak a felhasználó vagy más emberek kezének és a felhasználó szeme előtt lévő tárgynak a helyzetváltozását, hanem a kéz dinamikus részletváltozásait is érzékeli (ahogy az iPhone Face ID/strukturált fény/Animoji is képes érzékelni a felhasználó dinamikus arckifejezés-változását). A kézmozgás részleteinek rögzítése intuitívabb és élénkebb ember-gép felhasználói felületet biztosíthat (például a felhasználó kezének ökölbe szorított, ökölből kinyíló és a kezében lévő léggömb [kép] elrepülésének érzékelése).

Az elemző úgy véli, hogy az Apple új headsetjébe épített 3D szenzorok megnövelt látómezővel (FOV) is rendelkeznek majd, így a jelenlegi Face ID szenzorokhoz képest akár 200%-kal távolabbi tárgyakat is képesek lesznek érzékelni. A pletykák szerint a headset a kézmozdulatok érzékelése mellett szemkövetővel, íriszfelismeréssel, hangvezérléssel, bőrfelismeréssel, arckifejezés- és térérzékeléssel is rendelkezik majd.

Kuo azt is sugallja, hogy az Apple más AR/VR eszközökön is dolgozik, mivel “az Apple metaversus hardveres eszközeit” említi. A hét elején Kuo azt mondta, hogy az Apple headsetje várhatóan körülbelül 350 grammot nyom majd, míg a második generáció könnyebb lesz. Az elemző a múlt hónapban azt is elmondta, hogy a terméket 2022-ben jelentik be, és nem lesz szükség párosított iPhone-ra a működéshez.

Borítókép: Tom’s Guide

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó