IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hamarabb jöhet az új iPhone SE, mint gondolnánk

A DigiTimes című tajvani hírforrás által idézett iparági források szerint az Apple ellátási láncának több alkatrész-beszállítója készül a harmadik generációs iPhone SE szállítására, amelyet 2022 első felében terveznek piacra dobni.

A teljes jelentés még nem jelent meg, de egy fizetős előzetese a következőképpen szól:

A VCM-beszállítók nem látják az új iPhone-ok megrendeléseinek csökkenését: A VCM (hangtekercsmotor) és más alkatrész-beszállítók továbbra sem látnak visszaesést az új iPhone-ok megrendeléseiben, és ipari források szerint az Apple iPhone SE sorozat következő generációjának szállítására készülnek, amelyet 2022 első felében terveznek piacra dobni.

A hét elején Ming-Chi Kuo arról beszélt, az új iPhone SE ugyanolyan 4,7 hüvelykes kijelzőmérettel és 3 GB RAM-mal lesz felszerelve, mint a jelenlegi modell, és az új modell várhatóan megtartja a Touch ID-s főgombot és a vastagabb kereteket is. Kuo korábban azt mondta, hogy az új iPhone SE kulcsfontosságú jellemzői közé tartozik majd az 5G támogatás és egy gyorsabb processzor – valószínűleg az A15 chip, amely az iPhone 13 modellekben és a legújabb iPad miniben debütált.

Forrás: Apple Lab

Az új iPhone SE konkrétan 2022 első negyedévében fog megjelenni a tajvani TrendForce kutatócég szerint. Ha ez az időkeret pontosnak bizonyul, akkor a készülék megjelenésére március végén számíthatunk.

Ha távolabbra tekintünk, a pletykák szerint 2023-ban egy negyedik generációs iPhone SE-t terveznek piacra dobni, amely jelentősebb változtatásokkal, többek között nagyobb kijelzővel és 4 GB RAM-mal rendelkezik majd. Elképzelhető, hogy ez a nagyobb iPhone SE az iPhone XR-en alapuló dizájnnal rendelkezik majd.

A jelenlegi iPhone SE 2020 áprilisában jelent meg, árazása 174 990 forinttól kezdődik a 64 GB-os tárhellyel ellátott modellért.

Borítókép: Apple Lab

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó