IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Golden Globe-ot ért Jason Sudeikisnek a Ted Lassós szereplés, Bill Gates pedig még mindig az Androidra szavaz

Jason Sudeikis elhoztad az Apple sorozatával a Golden Globe-ot

Jason Sudeikis a legjobb színészi teljesítmény televíziós sorozatban kategóriában Golden Globe-ot nyert az Apple TV+ Ted Lasso című vígjátéksorozatának főszerepében.

Ennek hevében a sorozatot meg is hosszabbították egy harmadik évaddal, a második évad vetítése idén nyáron indulhat is.

Forrás: MacRumors

Új iPhone 13-as koncepció látott napvilágot

Megérkezett a Powerbeats Pro támogatása a Lokátor alkalmazásba

Az iOS és iPadOS 14.5 használatával a felhasználók közvetlenül a ‌Lokátor alkalmazás használatával kereshetik meg és követhetik nyomon Bluetooth fülhallgatóik helyzetét. 

Jelenleg, ha a ‌Powerbeats Pród elveszik, egyelőre az Apple ügyfélszolgálatával kell kapcsolatba lépned, hogy aztán hosszadalmas procedúrával együtt megtalálhassátok a fülesed. 

iPhone 12 Pro Maxot vásárolt, almaízű joghurtot kapott helyette

article thumbnail
Forrás: Weibo

Egy kínai nőt igazi csalódás ért, amikor a megrendelt csomagját kinyitva az új iPhone 12 Pro Max készüléke helyett egy almaízű joghurtot találta a dobozban.

A Weibóra feltöltött videó tanulsága szerint a nő 1500 dollárnak megfelelő összeget költött egy új iPhone-ra, amit az Apple hivatalos weboldaláról rendelt meg. Azonban valaki a postázás során joghurtra cserélte a készüléket. 

Forrás: AppleInsider

Bill Gates még mindig az Androidra szavaz

Egy friss Clubhouse-os beszélgetés során Bill Gates elárulta, miért választ továbbra is androidos készülékeket iPhone helyett. Gates szerint az Android-gyártók „rugalmasabbak” a szoftverintegrációval kapcsolatban.

Valójában androidos telefont használok. Mivel mindent nyomon akarok követni, gyakran játszom iPhone-okkal, de végül mindig androidos készülék van nálam. Néhány Android-gyártó előre feltelepíti a Microsoft szoftvereit is, ami még könnyebbé teszi számomra a használatot. Rugalmasabban tudják, hogyan kapcsolódik a szoftver az operációs rendszerhez.
Bill Gates

Forrás: 9to5Mac

Az iPhone-ok 86%-án már iOS 14 fut

Az Apple ezen a héten közölte az iOS 14 és az iPadOS 14 szoftververziók adaptációs számait. Az iOS 14 az összes aktív iPhone 80%-án, az elmúlt négy évben bemutatott készülékeknek pedig 86%-án került telepítésre. Összehasonlításképpen decemberben ez a szám 72 és 81% volt.

Forrás: Apple Developer

Az elfogadási számokból az is kiderül, hogy az iPadOS 14 az összes aktív iPad 70%-ára és az elmúlt négy év kiadásainak 84%-ára lett feltelepítve.

Forrás: Apple

Egy terabájtos tárhellyel érkezhet az iPhone 13

A Wedbush elemzői szerint a következő generációs iPhone-sorozat első alkalommal kínálhat 1 TB-os csúcskategóriás tárhelyet. A jelenlegi iPhone 12 maximálisan kapacitása 512 GB.

Ami az iOS-eszközöket illeti, az Apple jelenleg csak a csúcskategóriás iPad Prókba szuszakolt 1 TB-nyi tárhelyet. Az okostelefonok piacán kissé lemaradtak például a versenytárs Samsung mögött, akik csaknem két éve kezdték behozni az 1 TB-os telefonokat a Galaxy S10 szériával.

Forrás: Wedbush

A Lightning csatlakozó eltűnésével az iPhone-ok visszaállítása is változhat

article thumbnail
Forrás: AppleInsider

Akadnak olyan híresztelések, mely szerint az iPhone 13-as szériája, már mindenféle port, köztük Lightning csatlakozó nélkül érkezhet. Ez új, a Macekhez hasonlatos Internet Recovery mód bevezetését eredményezheti, hiszen eddig a visszaállításhoz kábelre volt szükséges. 

A vállalat állítólag már azt teszteli, hogyan lenne lehetséges akár manuálisan, akár automatikusan véghez vinni egy ilyen visszaállítási módszert.

Forrás: Appleosophy

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó