IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a fordított töltés az iPhone-okba és frissítési hullámot indított a Google

Az Apple foggal-körömmel ragaszkodik a bevételeihez

Arizona államban olyan jogszabályok bevezetését fontolgatják, melyek megakadályozhatják, hogy a nagy cégek a fejlesztőket arra kényszerítsék, hogy kizárólagosan a vállalatok alkalmazáson belüli vásárlási lehetőségeinek építsék alkalmazásaikban. (Hello, Fortnite balhé!) Természetesen az Apple és a Google erősen lobbizik a javaslat ellen.

Amint azt a Protocol vázolta, az Apple a múlt hónap óta dolgozik a törvényjavaslat ellen. Rob Didiron, a vállalat lobbistája a hivatalos törvénybe iktatás előtt megkezdte a harcot a jogszabályokkal, az Apple pedig további lobbistákat és ügyvédeket is bevet Arizonában.

Forrás: Protocol

Három hónap kihagyás után frissült a Gmail iOS-en

Forrás: App Store

Miután több hónapja elhanyagolta az alkalmazást, a Google ma pontosan három hónap után először frissítette a Gmailt az App Store-ban.

A mai frissítés, a 6.0.210124-es verzió hibajavításokat és teljesítmény-javítást tartalmaz, mégis figyelemre méltó, hiszen ez az első frissítés, amelyet az app hónapok óta látott. A Gmail mellett a Google Meet, Google Táblázatok, Google Dokumentumok, Google Naptár és a Google Tasks is frissült ma, a Tasks pedig iOS 14-es widgeteket is kapott.

A jövőben a MagSafe kiegészítők támogathatják a fordított vezeték nélküli töltést

Az Apple a pletykák szerint két MagSafe battery pack modellt fejleszt az iPhone 12-höz, amelyek közül az egyik támogathatja a fordított töltést, avagy a töltés felvételt az iPhone-tól útközben.

Jon Prosser szerint az Apple két MagSafe akkumulátor-változaton dolgozik. Forrásai szerint egy funkciókban gazdagabb “prémium” modell integrálhatja a fordított töltést, más néven kétoldalú vezeték nélküli töltést, bár nem világos, hogy az Apple mindkét akkumulátor-verziót piacra kívánja-e dobni. De mire lenne ez jó? Hát mondjuk az AirPodsok töltésére útközben.

Forrás: Genius Bar

Érkezik a Live Rooms funkció az Instagramra

Forrás: Instagram

Az Instagram bemutatta a Live Rooms nevű új funkcióját, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár négyen is élőzzenek egyszerre a közösségi hálózaton. Korábban csak egy másik személlyel lehetett streamelni. A cég emellett hamarosan piacra dobja az új audió funkcióit is.

Az Instagram szerint a Live Rooms még több lehetőséget kínál a tartalomgyártóknak a vállalkozásuk felépítésére és a pénzkeresésre.

Forrás: Instagram

Újra megnyitott az összes Apple Store az USA-ban

Majd egy évnyi zárva tartás után újra megnyitotta kapuit az összes Apple kiskereskedelmi egység az Egyesült Államokban. Az Apple Store-okat hivatalosan 2020. március 13-án zárták be a koronavírus-járvány döbörgése miatt. 

Az Apple a The Verge-nek is megerősítette, hogy mind a 270 amerikai Apple Store bolt már nyitva áll bizonyos limitációval, akár bolti vásárlásra, akár online megrendelések átvételére.

Forrás: The Verge

A Galaxy S21 Ultra kamerája gyengébb, mint az S20 Ultráé

Forrás: DxOMark

A Galaxy S21 Ultra világszerte kiváló értékeléseket kapott a továbbfejlesztett kialakításának, a gyorsabb és megbízhatóbb teljesítménynek, az akkumulátor hosszabb élettartamának és a jobb kamerának köszönhetően. 

Az új telefon két telefotó lencsét tartalmaz (3x-os és 10x-es optikai zoommal), jelentősen javítva a zoom tartományt a Galaxy S20 Ultrához képest. A Galaxy S21 Ultra azonban valóban alacsonyabb DxOMark pontszámot kapott, mint a Galaxy S20 Ultra.

A DxOMark tesztjén a telefon összpontszáma 121 pontot lett. Ehhez képest a tavalyi Galaxy S20 Ultra 126 pontot kapott. A Galaxy S21 Ultra 128 pontot kapott a fotózásra, 98-at a videózásra és 76-ot a zoomra. A Galaxy S20 Ultra 128 pontot kapott a fotózásra, 106-ot a videózásra és 88-at a zoomra. A DxOMark áttekintése szerint a Galaxy S21 Ultra videó- és zoomminőségben nem olyan jó, mint a Galaxy S20 Ultra.

Forrás: DxOMark

Univerzális távirányítóvá alakulhat a Google TV alkalmazás

Az androidos készülékekre dedikált Google TV alkalmazás a semmiből kapott egy frissítést, amely magában foglalja az univerzális távirányító kezdetleges verzióját is Android TV-hez, ezzel felválthatja a rég elavult Android TV távirányító alkalmazást.

A Play Áruházban évek óta fellelhető az Android TV távirányító alkalmazás, mely lehetővé teszi telefonja csatlakoztatását a tévéhez és távirányítóként történő használatát. Azonban az app 2017 áprilisa óta nem látott frissült. Ez most megváltozhat.

Forrás: Google Play Store

Borítókép: Apple Insider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó