IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Gond lehet az üzenetértesítésekkel az iOS 14-en

Sokan panaszkodnak arra, hogy az Üzenetek app egyszerűen nem jeleníti meg az értesítéseket.

Az egyik barátommal mostanában többször is úgy jártam (még e cikk írása közben is), hogy csak akkor láttam meg az elvileg már elolvasott üzeneteit, amikor azoktól teljesen függetlenül, magamtól akartam írni neki. Első alkalommal még arra gondoltam, hogy a nagy kapkodásban korábban elfelejtettem válaszolni, harmadszorra viszont már gyanakodni kezdtem az értesítések hibájára. Némi kutakodás után kiderült, hogy ez egy ismert iOS 14-es hiba, amivel november óta küzd a rendszer.

A probléma szinte mindenkinél ugyanaz: az Üzenetek alkalmazás nem értesít a bejövő üzenetekről sem a záróképernyőn, sem a kis piros jelvényekkel. A beszélgetésbe lépve egy látszólag elolvasott szövegbuborék fogad, és vakarhatod a fejed, hogy erre vajon miért nem reagáltál eddig. Az első jelentésekben még arról szólt a fáma, hogy a probléma csak az iPhone 12-szériát érinti, de sem ilyen nyúzok, illetve már az Apple vonatkozó fórumán is szép számmal gyűlnek a régebbi készülékeket használó érintettek.  

Kép: Business Insider

Itt sokáig lehet böngészni a tapasztalatok között, hiszen már 43 oldalnyi panaszos komment jött össze. Egy hozzászóló például arról ír, hogy nála 11 Pro Maxen, lenémított állapotban jelentkezik a probléma, viszont azzal megoldódik, ha leveszi az Apple Watch-ot. Egy másik felhasználó pedig úgy tapasztalta, hogy bizonyos esetekben még a hívásokról sem kap értesítést, amit semmilyen beállítással nem képes orvosolni. Az utóbbit én is alá tudom támasztani, az értesítések beállítása volt, amit először ellenőriztem, de természetesen nincs vele semmi gond.

További rossz hír, hogy jelen állás szerint a soron következő frissítés sem jelent majd megoldást. A problémáról ugyanis a The Verge is beszámolt, akik az iOS 14.3 béta alatt is ellenőrizték a dolgot, ám ott ugyanúgy jelentkezik az eltűnő értesítések hibája. Az új verzió viszont hivatalosan csak hétfőn lesz publikus, szóval addig még megeshet, hogy az Apple beleprésel egy javítást. Addig viszont csak azt tudom tanácsolni, hogy időnként ellenőrizzétek az üzeneteiteket, hátha lemaradtatok valami fontosról.

Forrás: 9to5Mac

Téged is érint ez a probléma?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó