IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ha csak egy valamit tanulna el a watchOS a Wear OS-től…

A Mobile World Congress 2021 során a Samsung először mutatta be a Google-lal közösen készített új Wear OS-t az okosórákhoz. Ahogyan az okostelefonjainál, a Samsung a One UI kezelőfelületet fogja hozzáadni a még be nem jelentett óráihoz.

A bemutatott funkciók közül az egyetlen, amit az Apple-nek át kellene vennie, az a testreszabható watch face funkció.

Az Apple-nek sosem volt nagy konkurenciája az okosóra-iparban. Mikor a vállalat bemutatta az Apple Watchot, egyetlen más gyártó sem volt képes olyan jó órát készíteni, mint a cupertinóiak. És a hatodik generációjánál az Apple Watch jobb, mint valaha.

Persze, ha okosóra helyett karkötőt szeretnél, a Xiaomi és a Samsung például igazán olcsó lehetőségeket kínál, amelyek képesek néhány olyan funkcióra, amit az Apple az Apple Watchcsal ad a felhasználóinak. De ha komoly okosórát szeretnél az androidos telefonodhoz, akkor a Samsungn Galaxy Watch Tizen operációs rendszerrel volt az egyik „megbízható” lehetőség.

Most a Samsung és a Google egy új Wear OS megalkotására társulásra lépett, amelybe a Samsung végre bepillantást engedett.

Első blikkre néhány dolog egészen furcsának tűnik. A Samsung hozzáadott egy rácsos alkalmazás nézetet, ahogy az Apple teszi az Apple Watch esetében. De mivel a Samsung órája a lekerekített formavilággal dolgozik, néhány alkalmazás és kezelőfelületi elem borzalmasan néz ki. Mondjuk az üzenetetek:

Ettől eltekintve a legjobb dolog, ami a Google és a Samsung Wear operációs rendszeréhez érkezik, az az, hogy a fejlesztők saját Watch face-eket készíthetnek. Jelenleg a watchOS-en a fejlesztők csak a komplikációkkal variálhatnak.

Mivel egy óra segít visszatükrözni a felhasználó személyiségét, a több tucatnyi különböző opció hozzáadásának lehetősége megkülönböztetheti a kiegészítőt a többiektől, és ezt a Samsung is felismerni látszik. Úgy tűnik továbbá, hogy a Samsung szelektálni fog a számlapok között, hogy segítsen a felhasználók számára átláthatóbbá tenni a dolgokat.

Mivel a watchOS 8 már elérhető a fejlesztők számára, az Apple-nek még legalább egy évbe telik, mire bármi újat láthatunk a testreszabható számlapokkal kapcsolatban, hacsak a vállalat nem tartogat még néhány titkot a közelgő Apple Watch Series 7 számára.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó