IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kisebb notchot és átlós kameraelrendezést hozhat a következő iPhone széria

Eddig már több iPhone 13-as dummy modellt is láttunk, ma pedig a kínai Weibo közösségi oldalról érkeztek fotók a legújabb verzióról.

A korábbi verziókhoz hasonlóan ezek is valamivel kisebb notchot mutatnak, a beszámolók szerint az Apple-nek sikerült összezsugorítania a Face ID-hez használt TrueDepth kamerarendszer méretét, valamint áthelyezte a fülhallgatót…

A négy fotót a Weibón tette közzé, majd DuanRui tweetelte. A Weibo-felhasználó megjegyzi, hogy a dummy-kat olyan valaki készítette, aki tavaly az iPhone 12-ről is pontosan elkészítette azokat, így megbízhatónak tekinthetők.

Az ilyen modelleket általában CAD-rajzokból készítik, amelyeket valaki az Apple ellátási láncában kiszivárogtatott. Az átlós kameraelrendezés az alapmodellnél és a mininél valószínűleg a jobb kiterjesztett valóság teljesítményt szolgálja, vízszintes és függőleges parallaxist biztosítva.

Az iPhone 13 dummy modelljét először a múlt hónapban láthattuk, az iPhone 13 Pro Max formájában. Az egyik legnagyobb dizájnváltás, amire idén számítunk, a notch méretének csökkentése, és ez a dummy egység jól szemlélteti ezt a változást. Láthatjuk, hogy az Apple ezt többek között úgy éri el, hogy a hangszórót a telefon felső keretére és magából a notchból áthelyezi.

Ezt követték a múlt héten a teljes iPhone 13-as termékcsalád dummy modelljei.

  • Egy 2021-es iPhone modell 5,4 hüvelykes OLED kijelzővel.
  • Két 2021-es iPhone modell 6,1 hüvelykes OLED kijelzővel.
  • Egy 2021-es iPhone modell 6,7 hüvelykes OLED-kijelzővel.

Az általunk várt fejlesztések közé tartozik a 120 Hz-es ProMotion kijelzőtechnológia adaptálása, mely potenciálisan lehetővé teszi a jelenlegi Apple Watchhoz hasonló, folyamatosan bekapcsolt kijelzőt. A kamerateljesítmény javítása nagyjából minden évben adott, és van néhány bejelentett konkrétumunk is.

Az első az iPhone 13 Pro-ra érkező szenzoros képstabilizálás (ez jelenleg a 12 Pro Max exkluzívja), amely gyorsabb reakciót biztosít, mint a lencsén alapuló stabilizálás. Mindkét Pro modell emellett egy továbbfejlesztett ultraszéles kamerát is kap, autofókusszal, szélesebb rekesznyílással és egy további lencsetaggal a jobb gyenge fényviszonyok és a csökkentett torzítás érdekében. Végül pedig valamilyen asztrofotós funkcióra számítunk az éjszakai égbolt jobb fotói érdekében. 

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó