IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kisebb notchot és átlós kameraelrendezést hozhat a következő iPhone széria

Eddig már több iPhone 13-as dummy modellt is láttunk, ma pedig a kínai Weibo közösségi oldalról érkeztek fotók a legújabb verzióról.

A korábbi verziókhoz hasonlóan ezek is valamivel kisebb notchot mutatnak, a beszámolók szerint az Apple-nek sikerült összezsugorítania a Face ID-hez használt TrueDepth kamerarendszer méretét, valamint áthelyezte a fülhallgatót…

A négy fotót a Weibón tette közzé, majd DuanRui tweetelte. A Weibo-felhasználó megjegyzi, hogy a dummy-kat olyan valaki készítette, aki tavaly az iPhone 12-ről is pontosan elkészítette azokat, így megbízhatónak tekinthetők.

Az ilyen modelleket általában CAD-rajzokból készítik, amelyeket valaki az Apple ellátási láncában kiszivárogtatott. Az átlós kameraelrendezés az alapmodellnél és a mininél valószínűleg a jobb kiterjesztett valóság teljesítményt szolgálja, vízszintes és függőleges parallaxist biztosítva.

Az iPhone 13 dummy modelljét először a múlt hónapban láthattuk, az iPhone 13 Pro Max formájában. Az egyik legnagyobb dizájnváltás, amire idén számítunk, a notch méretének csökkentése, és ez a dummy egység jól szemlélteti ezt a változást. Láthatjuk, hogy az Apple ezt többek között úgy éri el, hogy a hangszórót a telefon felső keretére és magából a notchból áthelyezi.

Ezt követték a múlt héten a teljes iPhone 13-as termékcsalád dummy modelljei.

  • Egy 2021-es iPhone modell 5,4 hüvelykes OLED kijelzővel.
  • Két 2021-es iPhone modell 6,1 hüvelykes OLED kijelzővel.
  • Egy 2021-es iPhone modell 6,7 hüvelykes OLED-kijelzővel.

Az általunk várt fejlesztések közé tartozik a 120 Hz-es ProMotion kijelzőtechnológia adaptálása, mely potenciálisan lehetővé teszi a jelenlegi Apple Watchhoz hasonló, folyamatosan bekapcsolt kijelzőt. A kamerateljesítmény javítása nagyjából minden évben adott, és van néhány bejelentett konkrétumunk is.

Az első az iPhone 13 Pro-ra érkező szenzoros képstabilizálás (ez jelenleg a 12 Pro Max exkluzívja), amely gyorsabb reakciót biztosít, mint a lencsén alapuló stabilizálás. Mindkét Pro modell emellett egy továbbfejlesztett ultraszéles kamerát is kap, autofókusszal, szélesebb rekesznyílással és egy további lencsetaggal a jobb gyenge fényviszonyok és a csökkentett torzítás érdekében. Végül pedig valamilyen asztrofotós funkcióra számítunk az éjszakai égbolt jobb fotói érdekében. 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó