IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hamarosan megérkezik a Universal Control Macre

A Universal Control minden bizonnyal a macOS Monterey egyik legjobban várt funkciója, amelyet júniusban jelentettek be a WWDC 2021-en. Ez a funkció azonban nem került be a macOS 12 és iPadOS 15 bétákba, ami arra engedett következtetni, hogy az Apple egy későbbi kiadásra halaszthatja.

Most a macOS Monterey 10-es bétájával az Apple az Universal Controlt béta funkcióként jelölte meg, bár a felhasználók számára továbbra sem elérhető.

Ahogy azt az Apple az év elején bemutatta, az Universal Control lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezeték nélkül vezéreljenek egy iPadet vagy akár egy másik Macet a fő számítógép billentyűzetével és egerével. Sajnos az Apple soha nem tette elérhetővé az Universal Controlt a macOS és az iOS bétáiban, és nagyjából minden utalást elrejtett erre a funkcióra vonatkozóan.

Forrás: 9to5Mac

A macOS Monterey hivatalos kiadásának közeledtével (és az iPadOS 15 már elérhető a felhasználók számára) az Apple néhány apró változtatást eszközölt az Universal Control beállítási panelen, amely most már béta változatnak számít.

9to5Mac úgy tudta észrevenni ezeket a változásokat, hogy erőszakkal bekapcsolta az Universal Controlt egy macOS Monterey 10-es bétát futtató Macen. Mostantól a Rendszerbeállítások alkalmazásban a Megjelenítés beállításaihoz lépve egy felirat jelzi, hogy az Universal Control engedélyezhető, de mint befejezetlen funkció, amely nem feltétlenül működik a várt módon.

Ennek ellenére az Universal Control alapértelmezés szerint továbbra sem érhető el, de ez a változás azt sugallja, hogy az Apple a macOS Monterey-t néhány hiba ellenére is ezzel az új funkcióval szállíthatja. Ha két Maced van, amelyen macOS Monterey béta fut, akkor van rá mód, hogy néhány belső rendszerfájl módosításával engedélyezd az Universal Controlt a két gép között.

Az Apple október 18-án tart egy különleges eseményt, amelyen bejelentik az új Maceket és valószínűleg a macOS Monterey hivatalos megjelenési dátumát is.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó