IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

High Power Mode-on dolgozhat az Apple

Az Apple legújabb macOS Monterey béta verziója utalásokat tartalmaz egy „High Power Mode” elnevezésű üzemmódra, amely az elméletek szerint a teljesítményt növeli, ha a MacBook nincs csatlakoztatva hálózati adapterhez.

2020 elején egy macOS Catalina béta buildben felfedezett kód azt sugallta, hogy az Apple egy új, a teljesítményre összpontosító üzemmódon dolgozik a MacBook hardverek számára. Az úgynevezett Pro Mode-hoz csatolt kódszálak figyelmeztették a felhasználókat: Az alkalmazások gyorsabban futhatnak, de az akkumulátor élettartama csökkenhet, és a ventilátorzaj növekedhet.

Az Apple eddig nem adott ki Pro Mode, vagy bármi más, a teljesítmény-növelő opcióhoz hasonló macOS-verziót, de a ma kiadott macOS Monterey bétában felfedezett kód feléleszti a reményt, hogy a közeljövőben elindulhat egy ilyen funkció.

ARM Macs could deliver a genuine 10-hour battery-life - 9to5Mac
Forrás: 9to5Mac

A 9to5Mac által leleplezett legújabb macOS-értékelő verzió említést tesz egy úgynevezett High Power Mode-ról.

A funkcióról a nevén kívül semmit sem tudni, bár az Apple címkézése arra utal, hogy a közelgő Low Power Mode-dal szöges ellentétben fog működni.

Az első alkalommal Macen elérhető Low Power Mode a macOS Monterey-ben az iOS funkciótól veszi át a jegyzeteket, és olyan rendszerbeállításokkal növeli az akkumulátor hatékonyságát, mint a képernyő sötétítése és a processzorok órajelének csökkentése. A funkciót úgy tervezték, hogy kihúzott állapotban lehessen használni, bár hálózati adapterhez csatlakoztatva is aktiválható.

Bár nem erősítették meg, a High Power Mode az akkumulátor élettartamának rovására biztosíthat nagyobb teljesítményű Mac-élményt. Az opció bekapcsolása például lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a képernyő fényereje teljesen felfelé legyen állítva, és az akkumulátoros üzemmódban is megmaradjon a maximális feldolgozási kapacitás.

Hogy az Apple szándékában áll-e kiadni a High Power Mode-ot, egyelőre nem világos, bár a vállalat dönthet úgy, hogy a funkciót a várható 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellekkel együtt mutatja be ősszel, a macOS Monterey-t pedig már a következő hetekben landolhat.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó