IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Egyes adapterekkel gyorsabban töltheted az iPhone 13 Pro Maxod

A YouTuber ChargerLAB által végzett tesztek szerint az iPhone 13 Pro Max egy kicsit gyorsabban töltődik, mint más modellek, amelyek azt mutatják, hogy a telefon akár 27 wattnyi energiát is elszív, ha egy kompatibilis töltőhöz csatlakoztatjuk. 

Ha van egy 13 Pro Maxod, és a lehető leggyorsabban szeretnéd feltölteni a hatalmas akkumulátort, érdemes lehet egy 30 wattos töltőt beszerezned, amely a duanrui1205 által idézett tesztek szerint kevesebb mint 90 perc alatt képes nulláról a teljes töltöttségi szintre felhozni a készüléket.

Úgy tűnik, hogy ez egy frissítés az előző generációhoz képest – a 9to5Mac jelentése szerint az iPhone 12 körülbelül 22 W-os töltési sebességnél maximalizálódik. Ez körülbelül 5 W-os növekedés, ami az Apple esetében nem semmi.

Forrás: The Verge

A gyorsabb töltés lehetősége egyelőre úgy tűnik, csak a Pro Maxra korlátozódik, a kisebb iPhone 13 Pro csak 20 W-os töltésre képes. Mindez persze semmit sem jelent, ha vezeték nélkül vagy az Apple MagSafe töltőjével töltesz – ott az egész legfeljebb 15 W-ra lesz lekorlátozva.

Ha egy 30W-os töltőt keresel, hogy kicsit gyorsabban tölthesd a Pro Maxodat, akkor valószínűleg érdemes először körülnézned otthon: Az Apple 30 W-os töltőket mellékel az új MacBook Airhez és a MacBook Prókhoz mellékelt 61 W-os töltő is biztosíthatja a telefonod által áhított 27 wattot. 

A házban található egyéb töltőket is érdemes ellenőrizned – ha nem írja ki egyenesen a teljesítményt, akkor az amper és a feszültség szorzatából kitalálhatod.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó