IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

HomePod mini – HomePod turbógombócosítva

Az Apple tegnap bemutatta a HomePod minit. Kisebb, kerekebb és mégis többet tud.

Az újonnan megalakult HomePod család második, egyben kisebb tagja impresszív hangzással, még intelligensebb Sirivel és úgy alles zusammen megújult okosotthon élménnyel kecsegtet. A mindösssze alig 8,5 cm magas, 9,7 cm széles és alig 300 grammos okoshangszórót csomó innovatív technológiával pakolta meg az Apple, ilyen például a computational audio is.

A HomePod miniben megvan minden, amire az ügyfelek vágynak egy intelligens hangszóróban – csodálatos hangzás zenehallgatáshoz, világszínvonalú intelligens asszisztens, amely személyes élményt nyújt a háztartás minden tagjának, és mint minden Apple-terméket, az adatvédelmet és biztonságot szem előtt tartva tervezték elme. A HomePod mini a legjobb intelligens hangszóró bárkinek, aki rendelkezik Apple-eszközzel. Könnyedén együttműködik az iPhone-okkal zenelejátszás, hívások fogadása vagy a személyre szabott ajánlások esetén és magasabb szintre viszi az Apple TV hangzását. Roppant sok Apple innováció van becsomagolva egy ilyen kicsi hangszóróba, mindezt elérhető áron.

Bob Borchers, az Apple világméretű termékmarketing-alelnöke

HomePod minit úgy tervezték, működjön az Apple Musiccal, iHeartRadióval, radio.commal, TuneInnel, Pandorával és Amazon Musickal, Spotify-jal viszont nem. Ez sokanak szívfájdalom lehet. Az viszont öröm, hogy ha helyből több HomePod minit vásárolsz, akkor a hangszórók csodálatosan működnek együtt is, egy szobába helyezve akár sztereóban is szólnak. A nagyobb testvért viszont előszeretettel rekesztik ki a szimbiózisból.

A király hangzásról a computational audio megoldások mellett az Apple S5-ös chipje is gondoskodik, mely segít szoftveresen analizálni a zene egyedi karakterisztikáját és ehhez igazítani a hangzást. Az Apple által egyedileg tervezett full-range drivert még megspékelték egy neodínumos mágnessel és egy pár force-cancelling passzív sugárzóval a gazdag basszus és kellemes magas hangok elérése érdekében. Mindezt persze 360 fokos körben.

A hangszórók mellet helyet kapott még három dedikált mikrofon is, ami külön a Hey Siri parancsra figyel és négy előre felé néző mikrofon, ami így sokkal könnyebben tudja megkülönböztetni a beszédhangot a lejátszott hangtól.

És természetesen Sirit is folyamatosan fejlesztik. Az Apple okosasszisztense egyre mélyebbre ássa magát az egész ökoszisztémában. Siri most már képes felismerni ki beszél hozzá és a különböző profilok segítségével testreszabni az ajánlásokat, beolvasni üzeneteket, emlékezetetőket, jegyzeteket, stb.

Csak úgy, mint nagyobb testvére, a HomePod mini is tökéletesen együttműködik minden más Apple termékkel az ökoszisztémán belül. Olyannyira, hogy most már a HomePod lehet az okosotthon középpontja. Lehetővé téve ezzel, hogy minden arra alkalmas eszközt hangutasítással irányíthass.

Az új Intercom funkciónak köszönhetően pedig könnyedén kommunikálhatsz a család minden tagjával legyenek otthon vagy éppen úton. A HomePodba bediktált üzenetet mindenki megkapja iPhone-on, iPaden, Apple Watchon, AirPodson és CarPlayen keresztül is.

  • További extra funkciók közt megtalálhatók a telefonon vagy iPaden beállított Siri parancsok, melyeket természetesen a HomePod mini is ugyanúgy képes végrehajtani.
  • A relaxatív környezeti hangok lejátszása, legyen az tábortűz ropogás vagy egy csörgedező patak hangja.
  • A Lokátor alkalmazás használatával könnyedén előkerítheted elveszett iPhone-od, iPaded, iPod touchod, Maced vagy Apple Watchod egy kis nyomra vezető hang segítségével.
  • A webes keresések eredményeit a HomePod mini automatikusan megküldi a megfelelő felhasználó iPhone-jára.
  • Lehetőség nyílik arra is, hogy a kedvenc dalora, lejátszási listádra vagy rádió állomásod hangjaira ébredj.

A HomePod mini egyetlen szépséghibája, akármilyen fejlett és akármilyen olcsó – 99 dollár – , hogy nálunk egyelőre nem érhető el. Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Hong Kongban, Indiában, Japánban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban már első körben elérhető lesz az USA mellett november 16-i szállítással. Az országok listájába érkezik Kína, Mexikó és Tajvan is valamikor még az év során.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó